Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Aj Neuer je iba človek! Obrovská chyba a prehra Bayernu
Zdielať na

Aj Neuer je iba človek! Obrovská chyba a prehra Bayernu

MNÍCHOV / Prvá domáca a celkovo druhá prehra futbalistov Bayernu Mníchov v tejto bundesligovej sezóne, k tomu zranenie Arjena Robbena a veľký kiks brankára Manuela Neuera.

Úradujúcemu nemeckému majstrovi nevyšiel nedeľňajší duel 26. kola proti Borussi Mönchengladbach. Pritom nečakaná prehra 0:2 prišla po predchádzajúcej gólovej žatve: víťazstve 4:0 na trávniku Werderu Brémy a domácej kanonáde proti Šachtaru Doneck 7:0 v odvete osemfinále Ligy majstrov.

"Chcel som loptu zadržať, ale mal som to radšej riešiť na istotu. Bola to vôbec prvá lopta, ktorá smerovala na bránku,“ ospravedlňoval svoj nevydarený zákrok Manuel Neuer. Najlepší brankár lanských majstrovstiev sveta v Brazílii, kde Nemci získali titul, si po polhodine hry nechal streliť lacný gól od Brazílčana Raffaela. Jeho strelu bez prípravy, ktorá smerovala priamo na Neuera, si brankár Bayernu nechal prekĺznuť pomedzi prsty a loptu "lovil" až meter za bránkovou čiarou.

Nešťastný M´Gladbach pre Neuera

Denník FAZ Neuerovi pripomenul, že to nebol jeho prvý kiks proti Mönchengladbachu. V 120. bundesligovom dueli predviedol čosi podobné ako v tom vôbec prvom v drese Bayernu, keď v auguste 2011 školáckou chybou spôsobil prehru s Borussiou 0:1.

Nedeľňajšie domáce zlyhanie Bayernu pečatil opäť Brazílčan Raffael, ktorý v 73. min s prehľadom zakončil po ideálnej prihrávke Christopha Kramera.

sita

Súvisiace články