Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Expresné vylúčenie Gerrarda! United oskalpovali Liverpool
Zdielať na

Expresné vylúčenie Gerrarda! United oskalpovali Liverpool

LIVERPOOL / Anglický futbalový klub FC Liverpool prehral v nedeľňajšom stretnutí 30. kola tamojšej najvyššej súťaže Premier League na vlastnom trávniku s Manchestrom United 1:2.

"The Reds" nevyužili možnosť preskočiť v tabuľke svojho tradičného rivala a dostať sa na štvrté miesto znamenajúce účasť v budúcosezónnej edícii Ligy majstrov. Manchester United si po víťazstve na Anfield Road upevnil štvrtú pozíciu, piaty Liverpool má o päť bodov menej. Mužstvo holandského trénera Louisa van Gaala za vedúcou Chelsea zaostáva o 5 bodov, Londýnčania však odohrali o dva súboje menej.

Zásadné gólové momenty bitky o severozápad Anglicka boli v réžii hosťujúceho Španiela Juana Matu, ktorý skóroval v 14. min oboch polčasov. Najskôr otvoril skóre po ukážkovom vysunutí od krajana Andera Herreru, po zmene strán sa blysol nádhernými akrobatickými ´nožničkami´ po centri Argentínčana Ángela Di Maríu. Na konečných 1:2 z pohľadu domácich skorigoval v 69. min Daniel Sturrudge, ktorý po priťuknutí brazílskeho spoluhráča Philippa Coutinha strelou k bližšej žrdi prekvapil brankára MU Davida De Geu.

Okrem gólov zaujali aj ďalšie tri momenty

Dlhoročná ikona klubu Steven Gerrard neodohral ani minútu, keď po svojom nástupe na ihrisko po prestávke v úvodných sekundách druhého polčasu úmyselne pristúpil nohu protihráča Andera Herreru a rozhodca Martin Atkinson ho nemilosrdne poslal pod sprchy. Portál denníka The Guardian uviedol, že Gerrardovo vylúčenie prišlo po 38 sekundách jeho pobytu na trávniku. Gerrard by si mal podľa goal.com odpykať trojzápasový dištanc a vynechať duely Premier League proti Arsenalu Londýn a Newcastlu United, ako aj stretnutie FC Cup-u proti Blackburnu Rovers. Severoírsky kouč Liverpoolu Rodgers prezradil, že Gerrard sa po stretnutí ospravedlnil spoluhráčom. “Steven bol pravdepodobne frustrovaný z diania v prvom polčase. V šatni sa za vylúčenie ospravedlnil,“ doplnil Rodgers, ktorý sa za podobný zákrok zastal Slováka Martina Škrtela.

Kapitán slovenskej reprezentácie, ktorý odohral na stopérskom poste LFC celé stretnutie, si v závere podobným spôsobom vyšliapol na hosťujúceho brankára De Geu. “Martin nie je tento typ hráča, ktorý by to urobil úmyselne. Videl som tento incident. V spomalenom zábere to možno vyzeralo horšie, snažil sa len dostať k lopte, ktorá napokon skončila v rukách brankára,“ cituje Rodgersove slová k inkriminovanej situácii britský Mirror.

V nadstavenom čase druhého polčasu mohol prikrášliť triumf "červených diablov" z pokutového kopu Wayne Rooney, ale domáci gólman Simon Mignolet jeho strelu zneškodnil. Zverenci trénera Brendana Rodgersa nepredlžili trinásťzápasovú sériu bez prehry, ktorá trvala od 14. decembra minulého roka. Liverpool vtedy prehral taktiež s Manchestrom United, keď mu na štadióne Old Trafford podľahol 0:3. "Red Devils" dosiahli v PL štvrtý triumf v rade a majú z predmetných duelov skóre 8:1. Tréner ManUtd Van Gaal označil víťazstvo v Liverpoole za jedno z najdôležitejších v jeho trénerskej kariére.

Súvisiace články