Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Messi sa opäť zabával! Dosiahol 22. hetrik v lige
Zdielať na

Messi sa opäť zabával! Dosiahol 22. hetrik v lige

LA CORUŇA / Futbalista FC Barcelona Lionel Messi sa v nedeľu tešil z 22. hetriku v La Lige, druhýkrát v kariére zaznamenal tri góly v jednom stretnutí do siete La Corune.

Na Estádio Riazor sa presadil už v desiatej minúte netypicky hlavičkou, keď zužitkoval presný center Rakitiča. Na 2:0 zvýšil po kombinácii troch hviezd Kataláncov s Neymarom a Luisom Suárezom. Dvadsaťsedemročný Argentínčan skompletizoval hetrik v 62. min. Proti Deportivu dosiahol hetrik už aj v októbri 2012 pri výhre 5:4. Barcelona tentoraz vyhrala v La Coruni 4:0, keď si dal vlastný gól Sidnei. Katalánci momentálne v ligovej tabuľke zaostávajú za Realom o jeden bod, ich veľký rival má zápas k dobru.

30 hetrikov v drese Barcelony

Messi dosiahol v drese Barcelony vo všetkých súťažiach celkovo tridsiaty hetrik a po Telmovi Zarrovi je druhým futbalistom španielskych tímov s týmto počtom trojgólových zápasov. V prvej polovici La Ligy 2014/2015 má na svojom konte Argentínčan devätnásť presných zásahov. "Naša hra sa neustále zlepšuje, nie je to iba o dnešnom zápase. Keď dáme prvý gól, potom sa nám vždy hrá lepšie. Veľmi nám pomohla posledná výhra nad Atléticom. Momentálne sme v tíme ako jedna veľká rodina," uviedol Ivan Rakitič.

sita

Súvisiace články