Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Strelecká forma Realu Madrid naberá rekordné parametre
Zdielať na

Strelecká forma Realu Madrid naberá rekordné parametre

MADRID / Futbalisti Realu Madrid naďalej valcujú svojich súperov a ich súčasná forma už naberá historické parametre.

V sobotu zdolali na domácom trávniku Rayo Vallecano 5:1 a 42 strelených gólov v úvodných 11 kolách sezóny španielskej La ligy (priemer 3,8 gólu na zápas) znamená vyrovnanie streleckého rekordu madridského veľkoklubu pri štarte do nového súťažného ročníka zo sezóny 1950/51. Informuje o tom internetová verzia športového periodika Marca.

Real Madrid ťahá sériu ôsmich víťazných zápasov

V domácej najvyššej súťaži, keď zaváhal len v 2. a 3. kole na trávniku Realu Sociedad (2:4), resp. doma s mestským rivalom Atléticom (1:2). Počas aktuálnej víťaznej šnúry majú hráči zo španielskej metropoly skóre 37:5. V sumáre všetkých súťaží, v ktorých futbalisti Realu nastupujú, ich víťazná séria trvá už 13 zápasov. Už len dve víťazstvá delia trénera Carla Ancelottiho, aby vyrovnal rekordný zápis svojho predchodu Josého Mourinha, ktorý s Realom v sezóne 2011/2012 vyhral 15 zápasov v sérii. Rovnakú bilanciu dosiahol s Realom aj legendárny Miguel Muňoz v sezóne 1960/1961.

Na sobotňajšom víťazstve Realu v malom madridskom derby nad Vallecanom 5:1 sa podieľalo 5 strelcov. Waleský krídelník Gareth Bale pri návrate do základnej zostavy skóroval už po necelých desiatich minútach zápasu. Obranca Sergio Ramos, ktorý zvyšoval v 40. min na 2:0, strelil v 147. zápase za Real päťdesiaty gól. Nemec Toni Kroos trafil po prestupe z Bayernu do Realu v La Lige vôbec prvý raz a francúzsky útočník Karim Benzema má zrejme životnú streleckú formu, keďže dosiahol deviaty gól v ostatných siedmich zápasoch. Napokon skóre na 5:1 pečatil v 83. min Portugalčan Cristiano Ronaldo osemnástym gólom sezóny v najvyššej domácej súťaži. V tabuľke strelcov La Ligy má na čele náskok ôsmich gólov pred Brazílčanom Neymarom z FC Barcelona.

Súvisiace články