Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ondrej Duda alias Ondrej di María. Slovenský supertalent opäť raz rozhodol!
Zdielať na

Ondrej Duda alias Ondrej di María. Slovenský supertalent opäť raz rozhodol!

VARŠAVA / Má iba 19 rokov, no už je premiérovo v nominácii trénera futbalovej reprezentácie Jána Kozáka na kvalifikačný zápas o EURO 2016 v Macedónsku a následný prípravný proti Fínsku. A ruku na srdce, niet divu! Ten chlapec má futbal v krvi! Áno, áno, hádate správne, je to Ondrej Duda...

Chlapci z UEFA vedia svoje...

Tento ofenzívny stredopoliar Legie Varšava zaujal v minulých dňoch aj tvorcov oficiálnej internetovej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA), ktorí mu dali priestor na hlavnej stránke sekcie venujúcej sa druhej najprestížnejšej klubovej súťaži "starého kontinentu" - Európskej lige. Rodák zo Sniny pred dvoma týždňami strelil jediný - a navyše krásny - gól úradujúceho poľského šampióna v súboji na trávniku Metalistu Charkov a rozhodol o víťazstve klubu z Lazienkowskej 1:0.

Polovicu bodov Legii zaručil Duda!

No a po dnešku možno s istotou tvrdiť, že Duda nebude medzi Charkovčanmi obľúbený... V odvete na štadióne Legie bol totiž opäť autorom víťazného gólu, ktorý strelil poľský klub vďaka nemu v 86. minúte! Hoci postupovali domáci na obranu hostí vo výraznom podčíslení, konkrétne traja na piatich, rodáka zo Sniny to nezastavilo. Zapol turbo a časovanou prihrávkou do stredu defenzívy súpera ho parádne našiel striedajúci Portugalčan Sa Orlando a Ondrej s prehľadom rozhodol! Legia má po štyroch zápasoch plný počet 12 bodov a skóre 5:1. Aj vďaka dvom Dudovým trojbodovým gólom má už teraz vo vrecku postup do vyraďovacích bojov Európskej ligy.

Ondrej Di María a Dudinho...

Hoci je Ondro mladý, v Legii veľmi dobre vedia, aký klenot v jeho osobe majú. Kreatívny stredopoliar prestúpil do Poľska v zime z MFK Košice a okamžite sa stal stabilným hráčom základnej zostavy. Okrem krajana, brankára Dušana Kuciaka, si dobre rozumie aj so srbským stredopoliarom Miroslavom Radovičom. 30-ročný stredopoliar dokonca berie Slováka ako svojho "futbalového syna". "Radovič je zranený. Pred zápasom s Metalistom mi povedal, že tam mám ‚šupnúť‘ jeden gól za neho. Podarilo sa mi to a ja som rád, že som ho nesklamal, pretože ma nevolá len ‚synak‘, ale aj ‚Ondrej Di María‘. Pretože mu pripomínam tohto argentínskeho futbalistu. Niektorí ma volajú aj ‚Dudinho‘ pre moje technické schopnosti. Všetkých však ubezpečujem, že som Slovák a nie Brazílčan," vravel pred odvetou s Charkovom s úsmevom na perách Ondrej.

Ondrej Duda_Legia Varšava_radosť

www.legia.net

Súvisiace články