Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Fanúšikovia vystrašili Žofčáka, Lafatovi skazili dojem z výhry
Zdielať na

Fanúšikovia vystrašili Žofčáka, Lafatovi skazili dojem z výhry

BRATISLAVA / Futbalisti Slovana Bratislava prehrali vo štvrtkovom stretnutí I-skupiny Európskej ligy so Spartou Praha (0:3), duel poznačili výtržnosti fanúšikov na tribúnach, pre ktoré sa nehralo takmer 40 minút.

Góly úradujúceho českého majstra dosiahli David Lafata, legionár z Pobrežia Slonoviny Tiémoko Konaté a Ladislav Krejčí. Úradujúci slovenský majster má tak po troch zápasoch v skupinovej fáze EL UEFA v kolónke bodov aj strelených gólov nulu.

"Ukázalo sa, že Sparta je vo forme, jej hráči sú v psychickej pohode. Dúfali sme, že zlomíme našu nepriaznivú sériu. Bohužiaľ, vezie sa to s nami. Potrebujeme jeden víťazný zápas, ktorým sa to otočí. V prvom polčase to ešte bolo vyrovnané. Máme veľký problém, keď dostaneme prvý gól. Je to hneď vidieť na organizácii našej hry a neostane len pri jednom inkasovanom góle. Dostávame ich viac, tri-štyri-päť...," vyhlásil po stretnutí ľavý stredopoliar domácich Tomáš Jablonský, ktorého doplnil spoluhráč Kristián Kolčák: "Snažili sme sa vychádzať zo zabezpečenej obrany. V prvom polčase to bolo vyrovnané. Mali sme nejaké šance, ktoré sme nepretavili na strelenie gólu."

Okrem hladkého víťazstva mužstva z Letnej sa po zápase najviac spomínali výtržnosti hosťujúcich fanúšikov, ktoré krátko pred koncom prvého polčasu spôsobili takmer 40-minútové prerušenie duelu. "Priznám sa, že som mal strach. Niektorí spoluhráči mali dokonca v hľadisku rodiny, preto nie je prekvapujúce, že sme sa báli. Prerušenie nebolo nič príjemné, ale zdá sa, že súperovi to pomohlo a nám uškodilo," poznamenal kapitán Slovana Igor Žofčák.

V podobnom duchu sa o čiernej škvrne vo federálnom derby vyjadril aj hosťujúci útočník a tiež kapitán David Lafata: "Bohužiaľ, už sa nám niečo podobné raz stalo, keď sme hrali v Ostrave. Moment, aký sme zažili na konci prvého polčasu, kazí dojem z celého duelu. Vyhrali sme síce 3:0, ale keď vidíte, čo sa deje na tribúne, necítite sa dobre. Samozrejme, sme spokojní s výsledkom."

Obranca pražského mužstva Pavel Kadeřábek si dokonca myslel, že zápas predčasne ukončia. "Prvý polčas by som nerád komentoval. Počas tej nevynútenej prestávky mi úplne 'vypadli nohy' a ak mám povedať pravdu, vôbec sa mi nechcelo vrátiť na ihrisko. Myslím si, že som nebol sám. Osobne som si myslel, že zápas ukončia. V druhom polčase, keď sa diváci upokojili, sme zaslúžene strelili tri góly a vyhrali," zhodnotil po stretnutí pravý bek Sparty, ktorý sa už udomácnil aj v českom národnom mužstve.

Súvisiace články