Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Real dominoval v Liverpoole, skvelý obrat Arsenalu
Zdielať na

Real dominoval v Liverpoole, skvelý obrat Arsenalu

LIVERPOOL / Jednoznačným triumfom Realu Madrid na trávniku FC Liverpool 3:0 sa skončil šláger stredajšieho programu futbalovej Ligy majstrov 2014/2015.

Atraktívny duel B-skupiny spoznal víťaza už v prvom polčase, v ktorom v drese obhajcu trofeje otvoril skóre duelu portugalský kanonier Cristiano Ronaldo (70. gól v LM, rekordér Raúl už iba o jeden viac, pozn.) a po ňom sa ešte v prvej štyridsaťminútovke dvakrát presadil francúzsky útočník Karim Benzema. V drese domácich celý duel absolvoval stopér a kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel. Real je s plným počtom deviatich bodov na čele skupiny a mieri pevným krokom do osemfinále.

Borussia Dortmund triumfovala v Istanbule nad Galatasarayom v rámci D-skupiny až nečakane presvedčivo 4:0, keď dvakrát trafil presne Gabončan Pierre-Emerick Aubameyang. Nemeckému tímu (má 9 bodov a skóre 9:0) sotva unikne postup ďalej. Dokonca až 5:0, ale doma a s omnoho ľahším protivníkom, si finalista uplynulého ročníka Atlético Madrid poradil so švédskym Malmö.

Londýnsky Arsenal v úplnom závere otočil duel na trávniku Anderlechtu Brusel. V 89. min vyrovnal Kieran Gibbs a v nadstavenom čase rozhodol o troch bodoch pre "kanonierov" striedajúci Lukas Podolski. Mierne favorizovaný Juventus Turín prehral na ihrisku OIympiakosu Pireus 0:1. Nemecký Leverkusen dvoma presnými zásahmi v druhom polčase zdolal Zenit Petrohrad a výrazne sa priblížil k postupu z C-skupiny.

Bulharský Ludogorec Razgrad v stretnutí proti švajčiarskemu Bazileju hral už od 18. min presilovku o jedného muža, keď červenú kartu videl Serey Die, ale gól z nej vyťažil až v nadstavenom čase zásluhou Jordana Mineva (1:0). V stretnutí AS Monaco - Benfica Lisabon diváci márne čakali na presný zásah.

Súvisiace články