Jasno
19°
Bratislava
Bayern deklasoval AS Rím, Šachtar dal BATE sedem gólov
Zdielať na

Bayern deklasoval AS Rím, Šachtar dal BATE sedem gólov

RÍM / Nečakaný priebeh mal utorkový duel F-skupiny futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 medzi AS Rím a Bayernom Mníchov.

Pôvodne to mal byť šláger utorkového programu, no hosťujúci "Bavori" si z neho urobili v prvom polčase doslova gólovú "estrádu". V 9. minúte ju začal Robben, pokračovali Götze s Lewandowskim, po polhodine pridal druhý presný zásah opäť Robben a piaty gól nemeckého mužstva pridal z pokutového kopu Th. Müller. Po zmene strán skorigoval náskok súpera Gervinho, no potom Ribéry aj Shaqiri spečatili prehru AS 1:7. V druhom súboji E-skupiny remizoval ruský CSKA Moskva s Manchestrom City 2:2.

Ešte horšie obstáli hráči bieloruského BATE Borisov, ktorí v play-off LM vyradili Slovan Bratislava. Pred vlastnými fanúšikmi si z nich ukrajinský Šachtar Doneck urobil v prvej štyridsaťpäťminútovke "trhací kalendár". Gólman Černik inkasoval dovedna šesť gólov, štyri od Luiza Adriana a po jednom od Alexa Teixeiru a Douglasa Costu. Po zmene strán z pokutového kopu pridal piaty gól Luiz Adriano. Päť presných zásahov v jednom súboji skupinovej fáze LM zaznamenal zatiaľ len Lionel Messi z FC Barcelona v sezóne 2011/2012 pri vysokom osemfinálovom triumfe nad Leverkusenom 7:1. V druhom súboji H-skupiny FC Porto zdolalo Bilbao 2:1.

Gólostroj videli diváci aj v Londýne, kde FC Chelsea rozstrieľala slovinský Maribor 6:0, za hostí nepremenil pokutový kop Ibraimi. V ďalšom súboji G-skupiny v súboji Schalke 04 Gelsenkirchen - Sporting Lisabon padlo až sedem gólov, domáci premeneným pokutovým kopom Choupa-Motinga z nadstaveného času druhého dejstva triumfovali 4:3.

V F-skupine si FC Barcelona poradila s Ajaxom Amsterdam 3:1, po jednom presnom zásahu zaznamenali za domácich Neymar, Messi a S. Ramírez, za hostí El-Ghazi. Futbalisti Paríž Saint-Germain "vydreli" tri body na Cypre, na pôde APOEL-u Nikózia triumfovali 1:0 gólom Cavaniho z 87. min.