Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Dva góly Hamšíka! Víťazstvo 3:1 v Bielorusku poistil Šesták
Zdielať na

Dva góly Hamšíka! Víťazstvo 3:1 v Bielorusku poistil Šesták

BORISOV / Slovenská futbalová reprezentácia nestratila body ani vo svojom treťom vystúpení v C-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska, keď v nedeľu vyhrala v Borisove nad domácim Bieloruskom 3:1.

Slováci sú s deviatimi bodmi na prvom mieste tabuľky a kvalifikáciu majú veľmi dobre rozohranú.

Zverenci Jána Kozáka mali loptu častejšie na kopačkách, ale dlho sa nedokázali presadiť proti obrannému valu súpera. Až v 65. min po presne načasovanej prihrávke od Vladimíra Weissa odklial bieloruskú bránku Marek Hamšík, ktorý sa tešil z dvanásteho gólu v reprezentačnej kariére. Potom prevzali iniciatívu domáci a vyťažili z nej vyrovnanie zásluhou Timofeja Kolačova. Vedenie na slovenskú stranu strhol druhým presným zásahom v zápase Marek Hamšík. V závere ešte víťazstvo prikrášlil Stanislav Šesták.

C-skupina (Borisov):

Bielorusko - Slovensko 1:3 (0:0)

Góly: 79. Kolačov - 65. a 84. Hamšík, 90.+ Šesták, ŽK: 49. Verchovcov, 58. Šitov - 87. Gyömbér, rozhodovali: Gumienny - Bleyen, Cremers (všetci Belg.), 3200 divákov

Bielorusko: Ževnov - Šitov (76. Stasevič), Martynovič, Verchovcov, Filipenko (55. Poľakov), Bordačov - Dragun - Kalačov, Krivec, Balanovič - Renan Bressan (46. Gordejčuk)
Slovensko: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Gyömbér - Pečovský, Kucka (86. F. Kiss) - Mak (62. Šesták), Hamšík, Weiss (80. Stoch) - A. Nemec

O veľkolepom víťazstve Slovenska nad Španielskom si môžete prečítať tu: Slováci zdolali Španielov týmito gólmi Kucku a Stocha 2:1!

Súvisiace články