Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Druhý a rozhodujúci klinec: Eufória Stocha odštartovala oslavy
Zdielať na

Druhý a rozhodujúci klinec: Eufória Stocha odštartovala oslavy

ŽILINA / O triumfe zverencov Jána Kozáka nad hviezdami zo Španielska rozhodol v 87.minúte Miroslav Stoch, ktorý naskočil do tohto duelu z lavičky.

"Vyhrať nad Španielmi? Je to podobná senzácia, ako keď sme zdolali Talianov na majstrovstvách sveta pred štyrmi rokmi v Juhoafrickej republike. Nikto to vtedy ani teraz v Žiline asi nečakal, sme veľmi radi," neskrýval po zápase nadšenie Marek Hamšík.

Tréner futbalistov Slovenska Ján Kozák zvolil v základnej zostave proti "La Furia roja" variant zameraný na defenzívu, bez typického hrotového útočníka. Jediným "vysunutým" bol práve Hamšík, ktorého dopĺňali na krajoch Róbert Mak a Vladimír Weiss. "Môj post nebol ten, na ktorý som zvyknutý. Hral som pre mužstvo a robil, čo sa dalo. Španieli pôsobili naozaj dobre, loptu nám nedali. Keď sme ju však dokázali získať my, tak sme boli nebezpeční a mali sme dobré protiútoky," skonštatoval pri hodnotení súboja pod Dubňom 27-ročný hráč talianskeho klubu SSC Neapol.

Najväčším hrdinom sa však nakopon stal Miňo Stoch, ktorý gólom na 2:1 odštartoval na štadióne pod Dubňom veľkolepé oslavy, ktoré vydržali aj dlhé chvíle po konečnom hvizde, keďže Slováci už neinkasovali!

O veľkolepom víťazstve Slovenska nad Španielskom si môžete prečítať tu: Slováci zdolali Španielov týmito gólmi Kucku a Stocha 2:1!

Súvisiace články