Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kucka môže nastúpiť! Slováci ostávajú v Bielorusku pri zemi
Zdielať na

Kucka môže nastúpiť! Slováci ostávajú v Bielorusku pri zemi

MINSK / Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák môže počítať na nedeľňajší zápas kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska v Borisove s domácim Bieloruskom aj s Jurajom Kuckom.

Dvadsaťsedemročný rodák z Bojníc dostal v úvodných dvoch víťazných stretnutiach bojov o Euro 2016 na Ukrajine (1:0) a Španielskom (2:1) žlté karty a podľa starých pravidiel by nemal hrať. Európska futbalová únia UEFA však zmenila pred touto kvalifikáciou regule a hráči nútene pauzujú podľa článku 48 odstavca 2 až po troch a potom po piatich napomínaniach žltou kartou. Kucka teda môže v nedeľu večer v Borisove nastúpiť, vďaka čomu ubudlo koučovi Kozákovi zopár vrások v súvislosti s tvorbou zostavy. Hráč FC Janov cestoval s výpravou aj do Bieloruska.

Stopka až po troch žltých kartách

"Mal som informáciu, že po dvoch žltých kartách je trest, bola však nepravdivá,“ priznal na predzápasovej tlačovej besede tréner Slovenska Ján Kozák. Správu o možnom štarte Kucku dostal v piatok večer po príchode do hotela v Minsku. "Kucka je dôležitým článkom mužstva. Som rád, že s ním môžem počítať. Spôsob hry, ktorý sme si pripravili, nezmeníme, teraz ide o mená v zostave. Uvidíme ako na tom budú traja hráči, ktorí mali po poslednom zápase problémy. Röntgen u všetkých bol negatívny, ale cítia bolesť. Dnes absolvujú tréning a po ňom budeme vedieť, či budú k dispozícii,“ hovoril reprezentačný kouč.

Slovensko nastúpi v bieloruskom Borisove v nedeľu o 20.45 SELČ. Zverenci Jána Kozáka sú lídrami C-skupiny kvalifikácie o Euro 2016. Pre Bielorusov je zápas so Slovenskom veľmi dôležitý, po remíze v Luxembursku a prehre s Ukrajinou potrebujú domáci bodovať, aby sa udržali v hre o postup. Reprezentačný kouč SR videl zostrihy oboch kvalifikačných súbojov Bielorusov. "V zápase s Ukrajinou, ktorý prehrali, boli Bielorusi lepším tímom. Do duelu dali viac nadšenia, oveľa viac túžili po dobrom výsledku ako Ukrajinci. Domáci budú hrať aktívne s veľkou túžbou. Doteraz v kvalifikácii odohrali dva nešťastné zápasy. Súboj s nami je pre nich dôležitý, bodové straty sa už nedajú vrátiť. Pre Bielorusko sú doma zaujímavé iba víťazstvá. My sme sa prišli športovo pobiť o dobrý výsledok. Očakávam ťažký zápas,“ uviedol Ján Kozák.

Treba zostať pri zemi

"Po takýchto stretnutiach každému stúplo sebavedomie, ale držíme sa pri zemi. Uvedomujeme si, proti komu hráme. Bielorusko má silný tím. Motivácia v mužstve je veľká, ženie nás dopredu. Tešíme sa z vydareného vstupu do kvalifikácie, chalani sa motivujú na súboj. Posledné víťazstvo nás hreje pri srdci, ale sme len na začiatku cesty. Ak v nedeľu podáme výkon ako proti Španielsku, úspech sa môže dostaviť,“ uviedol reprezentačný stopér Ján Ďurica.

Takýto parádny gól strelil Kucka proti Španielsku: Prvý klinec: Kucka nachytal Casillasa v kačacom postoji!

Súvisiace články