Zatiahnuté
16°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Center to nebol. On to tak hádam chcel! Neskutočný gól od autovej čiary!
Zdielať na

Center to nebol. On to tak hádam chcel! Neskutočný gól od autovej čiary!

VARŠAVA / Tak, takýto gól môže dať futbalista maximálne raz za život... Nie, naozaj nepreháňame. Po 10. kole poľskej Ekstraklasy sa u našich severných susedov hovorí vo futbalovej komunite len a len o ňom. O góle Tomasza Brzyského...

Tento ľavý obranca Legie Varšava vykúzlil neskutočnú a absolútne neočakávanú strelu v domácom zápase proti Lechu Poznaň. Líder tabuľky Legia prehrával po prvom polčase prekvapujúco 0:2 a tento stav svietil na tabuli ešte štvrťhodinu pred koncom.

Odvážnemu šťastie prialo...

V 76. minúte sa Tomasz Brzyski dostal k lopte na ľavej strane ihriska a napriek tomu, že s ňou manévroval úplne pri autovej čiare, odhodlal sa k streľbe z absolútne neobvyklej pozície. Bol približne na úrovni čiary, ktorá ohraničuje hranicu šestnástky. Lopta mu ideálne poskakovala, a tak sa 32-ročný obranca do nej oprel. Ale že ako oprel! Jeho ľavačka vyčarila priam riadenú strelu, po ktorej nemal gólman Lechu Poznaň Gostomski žiadnu šancu zasiahnuť. Ďalekonosná lopta skončila pri jeho vzdialenejšej žrdi. Z druhej strany ihriska to sledoval slovenský brankár Legie Dušan Kuciak a už z lavičky jeho krajan Ondrej Duda, ktorý šiel z ihriska iba minútku predtým. Domáci boli napokon spokojní, veď v nadstavenom čase vyrovnal na konečných 2:2 Cyperčan Dossa.

Súvisiace články