Jasno
15°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Aj Slováci vedia strieľať krásne góly! Demjanove torpédo ospevujú v Poľsku
Zdielať na

Aj Slováci vedia strieľať krásne góly! Demjanove torpédo ospevujú v Poľsku

BIALYSTOK / V poľskej futbalovej lige bola dnes podvečer na programe dohrávka 10. kola, v ktorej hostila Jagiellonia Bialystok tím Podbeskidzie Bielsko-Biala. Domáci viedli po prvom polčase 3:0 a zdalo sa, že je vymaľované... No potom prišiel na ihrisko vo farbách hostí slovenský útočník Róbert Demjan!

Tento 31-ročný útočník zažiaril v drese Podbeskidzia v predminulej sezóne, keď zaznamenal 14 gólov a stal sa najlepším strelcom poľskej Ekstraklasy. Potom nasledoval odchod do belgického Waaslandu-Beveren. Tam strávil rodák z Levoče jednu sezónu a vrátil sa do Bielsko-Bialej.

Aké jednoduché a aké pekné!

Tú dnes dostal v druhom polčase späť do hry na trávniku Jagiellonie Bialystok. Hostia tam za 39 minút prehrávali už hrozivým skóre 0:3, no po prestávke začal meniť scenár zápasu striedajúci Demjan. V 53. minúte najprv znížil na rozdiel dvoch a v 70. minúte potom na rozdiel jedného gólu. Jeho druhý presný zásah bol však nádherný a poľský komentátor si ho vyslovene užíval. Róbert si jedným dotykom ľavačkou loptu prebral a pravačkou ju asi z 30 metrov napálil na domácu bránu. Sadla mu veru parádne a jeho ďalekonosné torpédo skončilo v ľavom hornom rohu, kam za ním gólman Dragowski letel márne. Hostia ale napokon obrat nedokončili, prehrali totiž 2:4.

Súvisiace články