Polojasno
17°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Cristiano Ronaldo už prenasleduje len Di Stéfana a Raúla
Zdielať na

Cristiano Ronaldo už prenasleduje len Di Stéfana a Raúla

MADRID / Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo naďalej prenasleduje v historickej tabuľke kanonierov Realu Madrid klubové legendy Alfreda di Stéfana a Raúla Gonzáleza.

Súčasná hviezda bieleho baletu je v poslednom čase vo veľmi dobrej forme. Počas víkendu dosiahol Ronaldo v La Coruni hetrik (víťazstvo 8:2) a v utorok strelil v zápase 5. kola španielskej najvyššej súťaže proti Elche dokonca štyri góly. Stretnutie sa skončilo 5:1 pre Real Madrid a Cristiano Ronaldo dosiahol 25. hetrik vo farbách kráľovského veľkoklubu a dvadsiaty prvý v La Lige.

"Štyri góly som strelil už niekoľkokrát predtým, ale toto je tímový úspech. Veľká vďaka patrí mojim spoluhráčom. Zápas sa pre nás spočiatku nevyvíjal dobre, ale na jedenástkový gól súpera sme odpovedali dvoma zásahmi v krátkom časovom slede a potom to už išlo," uviedol Cristiano Ronaldo pre španielske médiá. "Veci sa uberajú správnym smerom. Strieľame góly, vyhrávame zápasy a hráme dobre," cituje 29-ročného kanoniera Realu server Daily Mail.

Slušná gólová bilancia

Cristiano Ronaldo má v 169 stretnutiach v najvyššej španielskej súťaži na svojom konte už 186 gólov, vďaka čomu sa dotiahol na doteraz tretieho v historickej tabuľke kanonierov Realu Carlosa Santillanu. Pred touto dvojicou sú už iba Di Stéfano s 216 zásahmi a 228-gólový Raúl González. Pri súčasnej streleckej potencii Cristiana Ronalda by už čoskoro mohli byť aj tieto dva zápisy prekonané. V historickom porovnaní všetkých strelcov najvyššej španielskej súťaže je Cristiano Ronaldo aktuálne spolu so Santillanom na 10. mieste. Na čele je Telmo Zarra s 251 gólmi. Lionel Messi má na konte o dva presné zásahy menej.

Cristiano Ronaldo je momentálne najlepším kanonierom La Ligy, na jeho konte je v ligovej sezóne 2014/2015 deväť zásahov. Trojica Bale, Bueno, Bacca má na druhom mieste po 4 góly. Informácie zverejnil aj web goal.com.

Súvisiace články