Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Maccabi Haifa nedohrala zápas, môže za to izraelsko-palestínsky konflikt
Zdielať na

Maccabi Haifa nedohrala zápas, môže za to izraelsko-palestínsky konflikt

BISCHOFSHOFEN / Žiaľ, rôzne politické konflikty čoraz častejšie zasahujú aj do sveta športu. Naposledy toho boli diváci svedkami v jednom z rakúskych tréningových centier.

Izraelský futbalový brankár tímu Maccabi Haifa Vladimír Stojkovič musel za nepriaznivého stavu 0:2 odolávať nielen hráčom OSC Lille, ale aj nečakaným agresorom. Tí štyri minúty pred koncom prípravného súboja v Rakúsku vtrhli na ihrisko.

Rocky Balboa

Propalestínski aktivisti tureckého pôvodu napadli hráčov izraelského klubu,  najskôr verbálne a potom aj fyzicky. Gólman Stojkovič sa však nedal. Po incidente, ktorý súvisí s vojnovým konflitkom v pásme Gazy, ho jeden z novinárov prirovnal k hrdinskému Rockymu Balboovi.

Zákaz letov

Sedemnásťdenný vojnový konflikt má už 750 obetí a 4 500 zranených. Niektoré aerolínie kvôli neutíchajúcim bojom predĺžili zákaz letov do Tel Avivu. Izrael otvoril letisko Ovda na juhu krajiny pre medzinárodné lety.

Zákaz lietať do krajiny k štvrtkovému ránu zrušili Spojené štáty. Federálny úrad pre letectvo zakázal lety v utorok po tom, čo neďaleko terminálu dopadli palestínske rakety.

Súvisiace články