Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Rhyle si na Slovanistov pripravili nešportové triky
Zdielať na

V Rhyle si na Slovanistov pripravili nešportové triky

Belasých nepotešila pohostinnosť domácich. Tí asi zaspali dobu. Nachystali na nich nešportové triky, ktoré kluby skúšali na súperoch niekedy dávno ešte v minulom storočí.

V tábore futbalového Slovana Bratislava zavládla po utorňajšom víťazstve 2:0 v druhom predkole Ligy majstrov vo waleskom Rhyle nad The New Saints radosť. Slovanisti si zabezpečili účasť v treťom predkole Ligy majstrov a v pohárovej Európe odohrajú ešte minimálne štyri duely.

V boji o postup do play-off prestížnej európskej súťaže ich teraz čaká moldavský šampión Šeriff Tiraspoľ, ktorý vyradil Sutjesku Nikšič z Čiernej Hory.

Priamy kop

Slovan základ postupu položil už minulotýždňovým domácim víťazstvom 1:0. V odvete kontroloval dianie na ihrisku, v koncovke sa však dlho trápil a definitívne ho upokojil až presný zásah Marka Milinkoviča v 74. min. Rovnaký hráč potom v 89. min spečatil výsledok z priameho kopu.

"Naše domáce víťazstvo bolo veľmi dôležité. Vedeli sme, čo nás čaká, a boli sme trpezliví. TNS bol náročný súper a bolo to dlho vyrovnané, aj keď najmä v druhom polčase sme dominovali. To som od hráčov očakával. TNS hral veľmi jednoduchý futbal, nakopával dlhé lopty na útočníkov. My sme hrali oveľa kombinačnejšie a čakali na svoje príležitosti. Vedel som, že naša šanca príde, lebo domáci museli časom otvoriť hru," skonštatoval podľa waleských novín Shropshire Star tréner Slovana František Straka.

Navyše zablúdili

Noví Svätci pripravili pre belasých čertovské podmienky a takmer ich upiekli. Ich šofér si totiž údajne nechtiac pomýlil gombík klimatizácie. A to nebolo všetko. "Šofér išiel 40 kilometrov tam, potom zistil, že išiel naopak, tak sme sa vracali. Namiesto 20 minút na tréning, sme išli 80," opisuje futbalista Juraj Halenár.

"Nakoniec nám na hodinu pustil namiesto klimatizácie kúrenie, tak sme sa varili," dodáva Juraj.

Súvisiace články