Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Podbrezová - Myjava. Už deti vedia, ako oslavovať gól
Zdielať na

Podbrezová - Myjava. Už deti vedia, ako oslavovať gól

PODBREZOVÁ / Druhé kolo najvyššej slovenskej futbalovej ligy poznačil gól, ktorý môžeme nazvať kuriózny.

V tridsiatej minúte Peter Sládek prekonal brankára Podbrezovej a od radosti sa aj so spoluhráčmi rozbehol k lavičke. Kým sa Myjavčania tešili z gólu a občerstvovali, rozhodca Richard Trutz zapískal. Domáci rozohrali a nikým nebránený Podio vyrovnal.

Oheň bol na streche, hostia sa cítili byť ukrivdení. "Toto bolo určite nefér. My keby sme to spravili, majiteľ by nás za to nepochválil. My by sme to nespravili," hovorí Peter Sládek zo Spartaku Myjava. 

Nereagovali na výzvu

Gól ale platil a padol podľa pravidiel. "Keďže nereagovali na výzvu náhradného rozhodcu, ktorý ich posielal hrať, dal som pokyn na začatie hry," uviedol hlavný rozhodca zápasu Richard Trutz.

"Nie je mojou povinnosťou čakať na hráčov, kým sa opäť zaradia do svojho postavenia. Hráči musia byť na hracej ploche, na vlastnej polovici a toto bolo splnené," dodal.

Pozrite si highlight zo zápasu Podbrezová - Myjava:

Gergely: bola to naša chyba

Na rozdiel od myjavských hráčov si ich tréner zachoval chladnú hlavu. "Musíme sa z toho poučiť. Bola to jednoznačne naša chyba, nie chyba rozhodcu," tvrdí tréner Spartaka Myjava Peter Gergely.

Už žiačikovia vedia, že z gólu sa netreba tešiť príliš dlho. A aspoň jeden hráč by mal ostať na súperovej polovici. Myjavčanov môže tešiť aspoň to, že aj napriek školáckej chybe si z Podbrezovej odniesli všetky tri body.

Súvisiace články