Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Scolari neplánuje rezignovať, počká si na rozhodnutie CBF
Zdielať na

Scolari neplánuje rezignovať, počká si na rozhodnutie CBF

BRASÍLIA / Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Luiz Felipe Scolari neplánuje rezignovať po nevydarenom závere majstrovstiev sveta v domácom prostredí na svoju funkciu a počká si na rozhodnutie vedenia Brazílskej futbalovej konfederácie (CBF).

Brazílčanom nevyšiel záver šampionátu a po vysokých prehrách 1:7 s Nemeckom a 0:3 s Holandskom obsadili konečné 4. miesto. Scolari pripraví hodnotiacu správu pre vedenie CBF. Po skončení zápasu o 3. priečku ho na štadióne v Brasílii fanúšikovia mohutne vypískali.

"Ja nerozhodujem. Má to v rukách prezident CBF so spolupracovníkmi, oni rozhodnú. Už skôr sme sa dohodli, že po turnaji predložím analýzu a on potom urobí rozhodnutie," povedal Scolari. Šesťdesiatpäťročný kouč priviedol ešte v roku 2002 Brazíliu k titulu majstrov sveta. Jeho druhé obdobie na lavičke kanárikov sa začalo v roku 2012, pod jeho vedením tím dosiahol 19 výhier, šesť remíz a štyri prehry. Brazília triumfovala na vlaňajšom Pohári konfederácií FIFA a jej cieľom bolo uspieť aj doma na MS.

Prezident CBF José María Marin verejne nevystúpil od prehry s Nemeckom. Pred turnajom hovoril, že by bol rád, ak by Scolari pokračoval pri mužstve bez ohľadu na výsledky. Marin vo funkcii po šampionáte končí, jeho nástupca Marco Polo del Nero sa v minulých dňoch vyjadril, že tréner by mal zotrvať pri svojej práci. V brazílskych médiách sa už špekuluje, že po odvolaní súčasného kormidelníka by mali reprezentáciu prevziať Muricy Ramalho, Tite či Vanderlei Luxemburgo. "Môj život pôjde ďalej bez ohľadu na to, či budem alebo nebudem trénerom," poznamenal Scolari, ktorého doma kritizujú za príliš ofenzívnu zostavu v semifinále proti Nemecku. Kouč sa za vysokú prehru ospravedlnil, ale stojí si za svojimi rozhodnutiami. "Nepredviedli sme skvelé výkony, ale dosiahli sme náš cieľ a skončili v najlepšej štvorke. Nemyslím si, že by mal byť tento národný tím kritizovaný," dodal Scolari. Najbližším veľkým podujatím pre brazílsku reprezentáciu bude Copa América 2015. Tento rok by malo mužstvo odohrať ešte štyri prípravné zápasy, prvý 5. septembra proti Kolumbii.

Súvisiace články