Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Müller chce vo finále udržať sériu bez prehry proti Messimu
Zdielať na

Müller chce vo finále udržať sériu bez prehry proti Messimu

RIO DE JANEIRO / Nemecký futbalový reprezentant Thomas Müller sa môže pochváliť v zápasoch proti Lionelovi Messimu veľmi zaujímavou štatistikou.

Neprehral s ním totiž ešte ani v jednom súťažnom stretnutí a túto skvelú bilanciu plánuje udržať aj v nedeľnom finále na majstrovstvách sveta v Brazílii.

"Urobíme všetko pre to, aby sme sa stali majstrami sveta. Bude veľmi dôležité, aby šiel celý tím na pokraj svojich možností. Špeciálne v defenzíve. Musíme byť veľmi rýchli, aby sme ustrážili Messiho," uviedol dvadsaťštyriročný strelec, ktorý v doterajších šiestich dueloch dokázal streliť päť gólov. Celkovo ich má aj so šampionátom z roku 2010 v Juhoafrickej republike na svojom konte desať.

Bayern Mníchov hrá v tíme prím

Útočník Bayernu Mníchov sa podieľal jedným gólom na semifinálovej vysokej výhre nad domácimi Brazílčanmi, keď v 11. minúte naštartoval prvopolčasovú "kanonádu" Nemecka. Vo finále proti Argentíne však očakáva úplne iný priebeh: "Neviem vám povedať, aký to bude v nedeľu zápas, ale určite neočakávam po polčase stav 5:0. Bolo by to síce pekné, ale pravdepodobne to bude rovnako tesné ako proti Alžírsku či Francúzsku."

Rýchlonohý krídelník sa takisto vyjadril aj na margo dohody nemeckých hráčov počas polčasovej prestávky semifinálového zápasu s Brazíliou. "Nechceli sme nikoho ponižovať a ani sa predvádzať. Chceli sme ďalej pokračovať v našej hre a nebyť arogantnými, ale to je úplne normálne," povedal Müller a dodal: "Iniciatíva vyšla zo strany nás hráčov, aby sme ušetrili sily a vyhli sa zraneniam."

Finálový zápas medzi Nemeckom a Argentínou sa odohrá 13. júla o 21.00 SELČ v Riu de Janeiro.

Súvisiace články