Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Spolupracovník FIFA Whelan stále uniká pred políciou
Zdielať na

Spolupracovník FIFA Whelan stále uniká pred políciou

RIO DE JANEIRO / Riaditeľ spoločnosti Match Services a spolupracovník Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Ray Whelan stále uniká pred políciou, ktorá ho chcela vo štvrtok opäť zatknúť.

Šesťdesiattriročný muž je podozrivý z dodávania vstupeniek na zápasy majstrovstiev sveta pre medzinárodný gang. Policajti ho zatkli už v pondelok, ale potom ho prepustili po výsluchu. Vo štvrtok ho chceli opäť zadržať, ale v hoteli Copacabana Palace v Riu de Janeiro ho nenašli a vyhlásili po ňom pátranie.

"Máme zábery z bezpečnostných kamier, ako odchádza zadným služobným vchodom," uviedol vyšetrovateľ Fabio Barucke. Do prípadu už zainteresovali federálne úrady a medzinárodný Interpol.

Whelan je riaditeľom divízie spoločnosti

Tá roky spolupracuje s FIFA ako poskytovateľ služieb spojených s distribúciou lístkov, cestovaním, ubytovaním a technológiami. V jeho izbe našli pri pondelkovej prehliadke 82 vstupeniek, zhabali ich spolu s počítačom, mobilným telefónom a nešpecifikovanými dokumentmi.

Na stopu 63-ročného muža priviedli vyšetrovateľov prípadu "Operácia Jules Rimet" odpočúvané telefonáty predpokladaného šéfa gangu Mohamadoua Lamina Fofanu, ktorého minulý týždeň brazílske úrady zadržali spolu s ďalšími desiatimi podozrivými. Alžírčan Fofana riadil spoločnosť, ktoré bola jedným zo zákazníkov Match Hospitality, ďalšej divízie korporácie Match Group, ktorá už medzičasom priznala kontakt s členmi gangu. Podľa jej stanoviska nevedel Whelan, že spolupracuje s podozrivou osobou. Nelegálna priekupnícka skupina už organizovala biznis na štvrtom svetovom šampionáte. Počas majstrovstiev sveta mala zarobiť na predaji vstupeniek až 90 miliónov dolárov.

Súvisiace články