Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Hrdina Argentíny Higuaín: Vedel som, že môj gól príde!
Zdielať na

Hrdina Argentíny Higuaín: Vedel som, že môj gól príde!

BRASÍLIA / Gonzalo Higuaín rozhodol o tom, že Argentína sa po 24 rokoch predstaví v semifinále futbalových majstrovstiev sveta.

Útočník talianskeho SSC Neapol strelil jediný gól v sobotňajšom štvrťfinálovom dueli na Estádio Nacional Mané Garrincha v Brasílii proti Belgicku a zariadil postup "albicelestes".

Spoluhráč Mareka Hamšíka využil v 8. min tečovanú prihrávku Ángela Di Maríu a z hranice šestnástky pohotovou strelou poslal loptu za chrbát Thibauta Courtoisa. Pre 26-ročného zakončovateľa to bol prvý presný zásah na brazílskom šampionáte, predtým v štyroch dueloch vyšiel naprázdno. "Vedel som, že gól príde. Našťastie pre nás, stalo sa to vo veľmi dôležitom zápase a to sa počíta. Teším sa spolu s tímom. Už je to dlho, čo sme boli predtým v semifinále. Dnes sme boli schopní to dokázať," citovala Higuaínove pozápasové slová stránka buenosairesherald.com.

Semifinále Argentína vs Holandsko

Argentína bola predtým naposledy v semifinále na MS 1990 v Taliansku, kde to dotiahla až do finále. Tam nestačila na šampióna z Nemecka po výsledku 0:1. "Sme veľmi šťastní, že sme dostali našu reprezentáciu tam, kam patrí. Verili sme v to od nášho odchodu z krajiny na majstrovstvá sveta. Dnes sme ukázali, že nehráme len na individuality. Na ihrisku bolo jedenásť levov, ktorí sa bili o víťazstvo. Teraz nesmieme poľaviť a musíme myslieť na ďalší zápas. Potrebujeme podať stopercentný výkon. Chceme dať fanúšikom dôvod, aby boli na nás hrdí," povedal pre portál ESPN Deportes stredopoliar Lucas Biglia.

Belgicko neodplatilo Argentíne prehru zo semifinále svetového šampionátu 1986 v Mexiku a vo vzájomných stretnutiach na MS už zaostáva. "Diabli" majú na konte jedno víťazstvo a dve prehry. "Bolo to skvelé dobrodružstvo, dali sme do toho všetko. Možno o štyri roky v Rusku budeme mať viac šťastia a skúseností. Je cenné si zapamätať, že sme mali na turnaji najmladšie mužstvo," povedal pre oficiálnu stránku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) belgický kapitán Vincent Kompany. Zaujímavosťou duelu bol aj fakt, že Messi neprekonal Courtoisa ani v siedmom vzájomnom stretnutí, najväčšiu šancu na to mal v samom závere pri samostatnom nájazde. "Zastavili sme Messiho, ale Higuaín to trafil fakt parádne. Sme trochu sklamaní. Mohli sme spraviť viac, súper sa dostal pomerne skoro do vedenia a potom kontroloval priebeh zápasu," dodal pre ESPN Deportes Courtois.

Súvisiace články