Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zúňiga sa ospravedlnil Neymarovi. Úmysel zraniť ho vylúčil!
Zdielať na

Zúňiga sa ospravedlnil Neymarovi. Úmysel zraniť ho vylúčil!

RIO DE JANEIRO / Kolumbijskému obrancovi Juanovi Camilovi Zúňigovi je ľúto, že po jeho zákroku je Brazílčan Neymar vyradený z ďalšieho pokračovania na majstrovstvách sveta vo futbale.

Zúňiga v piatkovom štvrťfinálovom stretnutí zlomil miláčikovi brazílskeho publika tretí bedrový stavec a ten pár minút pred koncom opúšťal trávnik štadióna Castelao vo Fortaleze na nosidlách a so slzami v očiach. Brazílčania napokon zdolali Kolumbiu 2:1 a postúpili do semifinále.

"Je mi to zo srdca ľúto a som veľmi smutný z toho, čo sa stalo. V žiadnom prípade som nechcel spôsobiť nijaké zranenie. Tobôže nie také, ktoré súpera vyradí z hry na šampionáte. Opakujem však, že z mojej strany nešlo o žiadny zámer alebo zlosť voči Neymarovi. Ten zákrok vyplýval z hry," píše sa v stanovisku Kolumbijčanov a najmä Zuňigu, ktoré v sobotu adresovali Neymarovi.

Nymar na MS dohral

Dvadsaťdvaročný Neymar bol doteraz so štyrmi gólmi druhým najlepším strelcom MS 2014 vo futbale a z hľadiska ofenzívy kľúčovým hráčom Brazílie.

"Je to pre nás veľká strata. Musíme nájsť spôsob, ako zostať spolu a byť ešte silnejší po tom, ako sme stratili nášho najlepšieho hráča. Budeme sa snažiť vyhrať titul, ktorý potom venujeme práve jemu," vyhlásil stredopoliar Fernandinho, ktorého doplnil útočník Hulk: "Zakaždým je to takto. Poľujú naňho v každom zápase. Rozhodca mal urobiť viac, aby k tomu nedošlo."

Súvisiace články