Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Real je zázrak, Madridčania kraľujú Európe
Zdielať na

Real je zázrak, Madridčania kraľujú Európe

LISABON / Ohlasy zahraničných médií po sobotňajšom lisabonskom finálovom stretnutí futbalovej Ligy majstrov 2013/2014 Real Madrid - Atlético Madrid (4:1 po predĺžení):



iDnes.cz (ČR): "Schyľovalo sa ku korunovácii Atlética, ale z triumfu vo futbalovej Lige majstrov sa napokon raduje Real Madrid, ktorý v nadstavenom čase vyrovnal a v predĺžení zmietol svojho súpera. Real potvrdil pozíciu najúspešnejšieho klubu na svete."

Marca (Šp.): "Desiaty! Real Madrid získal desiatykrát najprestížnejšiu európsku klubovú trofej. Zostal verný svojej histórii, vo finále bojoval až do konca."

AS (Šp.): "Viera! Viera priniesla Realu vytúženú desiatu trofej. Madridčania dokážu vždy znova povstať. Atlético si možno nezaslúžilo takýto trest, ale Real si zaslúžil gól."

El Mundo Deportivo (Šp.): "Po štyridsiatich rokoch sa história zopakovala. Atlético opäť prehralo finále o európsky pohár po tom, ako v závere viedlo o gól a jeho súper vyrovnal v nadstavenom čase."

L'Équipe (Fr.): "Real Madrid je zázrak. Tím Carla Ancelottiho vystúpil z pekla a získal desiatu trofej. Real prežil vďaka vyrovnávajúcemu gólu Sergia Ramosa, predĺženie už bolo pre statočných mužov Diega Simeoneho priveľkým sústom."

Bild (Nem.): "Carlo Ancelotti je od soboty najúspešnejším trénerom v histórii Ligy majstrov. Víťazstvo Realu Madrid nad Atléticom 4:1 po predĺžení je tretím triumfom 54-ročného kouča medzi európskou smotánkou, na lavičke AC Miláno uspel v rokoch 2003 a 2007."

The Sun (Angl.): "Gareth Bale poslal presným zásahom v predĺžení Real Madrid do neba prestížnej Ligy majstrov. Walesan hlavičkou spečatil dlho očakávaný desiaty úspech Realu v európskom pohári číslo jeden. Bale vpísal svoje meno do histórie Realu, Ancelottiho zverenci sú kráľmi Európy."

La Gazzetta dello Sport (Tal.): "Bale, Marcelo a Ronaldo rozhodli v predĺžení. "Blancos" dominovali po desiaty raz. Výsmech pre Simeoneho, ktorého tím viedol zásluhou Godína ešte v 93. minúte, Ramos sa však postaral o vyrovnanie."

Súvisiace články