Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Moyes už nie je trénerom Manchestru Utd! Väz mu zlomil duel na Evertone
Zdielať na

Moyes už nie je trénerom Manchestru Utd! Väz mu zlomil duel na Evertone

MANCHESTER / David Moyes už nie je trénerom futbalistov anglického prvoligového klubu Manchester United.

Odchod po necelom roku pôsobenia v utorok potvrdil účastník Premier League prostredníctvom komuniké. "David Moyes opustil post hlavného kouča. Chceli by sme mu vyjadriť vďaku za tvrdú prácu, úprimnosť a bezúhonnosť, ktorú priniesol do nášho klubu," uvádza sa na www.manutd.com. Červení diabli zatiaľ nezverejnili, kto nahradí škótskeho kormidelníka.

Moyesovi zotrvanie vo funkcii sa otriaslo po nedeľňajšej ligovej prehre 0:2 s Evertonom, ktorá rozhodla, že tím z Old Traffordu sa prvýkrát po 19 rokoch nepredstaví v Lige majstrov. Manchester United je v tabuľke tri kolá pred koncom najvyššej anglickej súťaže až na siedmom mieste. Za vedúcim FC Liverpool zaostáva o priepastných 23 bodov, na miestenku v predkole LM 2014/2015 má 13-bodové manko.

Fergusona nikto nenahradí...

Päťdsesiatročný Moyes nahradil po minulom ročníku skúseného krajana Sira Alexa Fergusona, ktorý ukončil pôsobenie na lavičke diablov po takmer 27 rokoch. Moyes podpísal s Manchestrom United zmluvu na šesť rokov. Mužstvo pod jeho vedením stroskotalo vo štvrťfinále Ligy majstrov 2013/2014 na Bayerne Mníchov. Trénerovi vyčítali, že s takmer totožným kádrom, ktorý mal k dispozícii Ferguson, výrazne zaostával za svojím predchodcom. United nazbierali v najvyššej anglickej súťaži už 11 prehier, z toho až šesťkrát boli neúspešní na domácom trávniku.

Mizériu Manchestru United dokumentuje aj bilancia v roku 2014, úradujúci ligový majster prehral desať z 22 súťažných duelov. V dlhodobej domácej súťaži to vyzerá na najhoršie umiestnenie klubu od roku 1990.

Britské médiá avizujú, že Davida Moyesa by na lavičke mohla dočasne nahradiť klubová legenda Ryan Giggs. Štyridsaťročný Walesan je stále aktívny hráč. Po tejto sezóne by mohol prebrať United jeden z dvojice Louis van Gaal, Jürgen Klopp.

Staňte sa fanúšikom športového spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK

Súvisiace články