Jasno
15°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Vittek načal v Čermeli už druhú stovku ligových gólov
Zdielať na

Vittek načal v Čermeli už druhú stovku ligových gólov

KOŠICE / Slovenský futbalový útočník Róbert Vittek začal v sobotu v Košiciach druhú stovku gólov v najvyšších súťažiach.

Tridsaťdvaročný hráč Slovana Bratislava sa z presného zásahu tešil v Čermeli v 90. min a upravoval ním na konečných 2:0. Vittek sa naposledy v Corgoň lige presadil 31. marca proti Senici, v posledných dvoch kolách strelecky mlčal.

Rodák z Bratislavy je od konca marca členom Klubu ligových kanonierov. Celkovo 101. ligových gólov strelil okrem slovenskej najvyššej súťaže aj v nemeckej, francúzskej a tureckej. S 23 gólmi je aj najlepší strelec národného výberu SR v histórii samostatnosti.

Skúsený zakončovateľ strelil 59 z dosiahnutých 101 gólov v drese materského Slovana Bratislava, ďalších 26 pridal ako hráč nemeckého 1. FC Norimberg, 8 vo francúzskom OSC Lille a 8 aj v tureckej najvyššej súťaži v dresoch Ankaragücü (6) a Trabzonsporu (2). V tejto sezóne má na konte dvanásť presných zásahov a usiluje sa o poctu pre Kráľa ligových kanonierov. Momentálne je v hodnotení na 2. mieste.

"Kráľom ligových strelcov som na Slovensku ešte nebol. Táto pocta ma tiež veľmi láka, ale futbal je kolektívna hra, v ňom je rozhodujúci úspech celého tímu. Viem, že kráľom ligových strelcov sa bez pomoci spoluhráčov určite nestanem. Vždy som bol kolektívny hráč, a takým aj zostanem. Ak mám byť kráľom ligových strelcov, tak ním budem. Ak mi to nebude súdené, tak nebudem. Všetky sily však venujem tomu, aby sme v prvom rade splnili ciele, ktoré sme si v Slovane pred touto sezónou dali. Až potom príde na rad útok na nejaké individuálne ocenenie," povedal nedávno Vittek.

Staňte sa fanúšikom športového spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK

Súvisiace články