Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Szarka s dištancom na 9 mesiacov a pokutou 2000 eur
Zdielať na

Szarka s dištancom na 9 mesiacov a pokutou 2000 eur

BRATISLAVA / Slovenský futbalový útočník FK DAC 1904 Dunajská Streda Ákos Szarka, ktorý 5. apríla v dueli 25. kola Corgoň ligy v Senicihrubým spôsobom fauloval stredopoliara domáceho tímu Tomáša Kóňu, si už v tomto kalendárnom roku nezahrá.

Stopka aj pokuta

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) na svojom štvrtkovom zasadnutí za surové kopnutie súpera zozadu s následkom zranenia a práceneschopnosti pozastavila 23-ročnému útočníkovi výkon športovej činnosti na obdobie deviatich mesiacov od 6. apríla 2014 ako aj finančnou pokutou vo výške 2000 eur.

V uznesení, ktoré poskytol manažér komunikácie a PR Slovenského futbalového zväzu Juraj Čurný, je uvedené, že toto disciplinárne opatrenie sa nevzťahuje na prípravné stretnutia.

Stop na 27 zápasov

"Disciplinárna komisia SFZ vo štvrtok rozhodla, že Ákosovi Szarkovi udelí disciplinárne opatrenie zastavenia pretekárskej činnosti v maximálnej sadzbe podľa článku 45 odsek 2b - 6 mesiacov, ktorý zároveň podľa článku 39 odsek 3 zvýšila o ďalšie tri mesiace na celkovú dĺžku 9 mesiacov. V praxi to znamená, že Szarka si už v roku 2014 nezahrá, jeho celkový ´dištanc´ predstavuje minimálne 27 súťažných zápasov," prinieslo informáciu na margo tohto medializovaného prípadu aj oficiálne konto Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na Facebooku.

Spomenutý špílmacher Senice Tomáš Kóňa utrpel po zákroku dunajskostredského protihráča zlomeninu ihlice a mal utrhnuté väzy v členku.

Tridsaťročný záložník tímu zo Záhoria sa podrobil operácii a dlhší čas si nezahrá. Prvé prognózy dokonca hovorili aj o možnom ukončení Kóňovej kariéry.

Súvisiace články