Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
VIDEO. Jakub (21) strelil exkluzívny gól
Zdielať na

VIDEO. Jakub (21) strelil exkluzívny gól

JACOVCE / Aj v dedinskej súťaži padajú góly ako z veľkej knihy. Príkladom je zápas piatej futbalovej ligy medzi Jacovcami a Petrovou Vsou. Futbalista (21) hosťujúceho klubu strelil taký gól, že by sa zaň nemuseli hanbiť ani futbaloví velikáni.

Exkluzívny gól

Stačil, jeden rohový kop a 21- ročný Jakub z Petrovej Vsi sa vyrovnal napríklad futbalovému velikánovi typu Thierry Henry. Trafiť od rohovej zástavky tak, aby lopta skončila priamo v sieti, nie je iba otázkou šťastia, ale aj dobrého a poctivého tréningu. "Netrénujem to cielene, ale keď mám čas a idem si zakopať, tak samozrejme aj štandardné situácie cvičím," hovorí Jakub Chudý.

Jakubov gól mal o to väčšiu príchuť, že ním pre svoj klub zabezpečil víťazstvo. "Také šťastie som ešte asi v živote nezažil, ako pri tomto góle," hovorí Jakub. Poklonu pritom mladému hráčovi zo Záhoria dávajú aj slovenskí futbaloví velikáni. Takýto gól totiž na trávnikoch nevidieť každý deň.

Pecko: Je to brankárova chyba

Ak sa občas prihodí, môže zaňho množstvo okolností. V neposlednom rade súperov brankár. "Vidno, že Jakub má tú ľavačku veľmi silnú. Musím povedať, že pri pohľade do šestnástky zaváhal aj brankár Jacoviec," hovorí bývalý futbalový reprezentant Dušan Tittel.

"Na 90 percent je to chyba brankára, ktorý to vôbec dovolí, že ten gól tam vôbec padne," hovorí bývalý reprezentant Lacko Pecko. Dať takýto gól však nemusí byť len potešením pre oči futbalového fanúšika.

Chce ísť do profi tímu

Podľa futbalových veteránov môže mať pre mladého hráča mimoriadny význam. "Keď dáte takýto gól, tak ste motivovaný," dodáva Pecko. "Každý futbalista, keď začne hrať futbal, tak má sen dotiahnuť na vrchol to do tých profesionálnych tímov a klubov a samozrejme aj ja mám tento sen," dodáva autor gólu.

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články