Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Halenár: Frčka do nosa niekedy nemusí byť na škodu
Zdielať na

Halenár: Frčka do nosa niekedy nemusí byť na škodu

Zdroj: sita - Juraj Halenár

BRATISLAVA / Futbalisti úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava prehrali v najvyššej slovenskej súťaži po takmer šiestich mesiacoch, v sobotu na Pasienkoch podľahli v dueli 26. kola Spartaku Myjava 0:1.

Predtým "belasí" neuspeli 18. októbra 2013, keď opäť na domácom trávniku nestačili v rámci 14. kola na AS Trenčín (0:3). Medzi spomenutými zápasmi absolvovali hráči Slovana 11 corgoňligových stretnutí, v ktorých zabodovali deväťkrát naplno a dva razy hrali nerozhodne.

"Liga nie je o jednom zápase s Myjavou, ale o tridsiatich troch. Netreba teraz robiť vedu z jedného duelu," citoval portál corgonliga.sk slová 30-ročného skúseného ofenzívneho hráča Slovana Juraja Halenára, ktorý ďalej skonštatoval: "Na čele tabuľky sme si utvorili náskok vďaka šiestim víťazstvám na jar a trom ešte na jeseň, niečo také si v slovenskej lige dlho nepamätám. Šnúra bola skvelá a ´frčka´ do nosa niekedy nemusí byť na škodu. Káder nie je taký široký, ako si každý myslí, realita je úplne iná. V utorok musíme zvládnuť semifinálovú pohárovú odvetu so Senicou (prvý duel vyhrali "belasí" 3:1 a majú blízko k postupu do finále Slovnaft Cupu, pozn.), potom nás koncom týždňa čaká ligový duel v Košiciach."

Tréner Slovana Jozef Valovič po dueli s "kopaničiarmi" chlapsky priznal, že fanúšikom neukázali na trávniku nič. "Líder tabuľky musí hrať inak. Dá sa prehrať, ale my sme podali slabé individuálne výkony, nemali sme dosť príležitostí. Nemali sme vnútornú silu, aby sme po inkasovanom góle otočili vývoj stretnutia. Treba si vstúpiť do svedomia."

Bratislavskému tímu nepomohli ani zmeny v zostave, už v 46. min mal Slovan vyčerpané všetky tri možnosti striedaní: na trávnik postupne prišli Bagi, K. Mészáros a Halenár. "Snažili sme sa so zápasom niečo spraviť. Urobili sme tri rýchle zmeny, z nich dve ešte v prvom polčase, keď Grendel asi nebol dostatočne pripravený na zápas a Vittek sa sťažoval na triesla. Teraz máme asi štyroch maródov, uvidíme, čo to spraví so zostavou na utorkový pohárový súboj so Senicou," dodal kouč Jozef Valovič.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články