Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Škrtel: Nezáleží, kto dá gól, dôležité sú víťazstvá!
Zdielať na

Škrtel: Nezáleží, kto dá gól, dôležité sú víťazstvá!

LIVERPOOL / Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel dosiahol siedmy ligový gól v drese FC Liverpool počas tejto sezóny.

"The Reds" zvíťazili v nedeľňajšom šlágri 34. kola Premier League doma nad Manchestrom City 3:2, pričom handlovský rodák skóroval v 26. min hlavičkou po rohovom kope Stevena Gerrarda a upravil na priebežných 2:0.

"Som rád, že som skóroval a pomohol mužstvu získať tri mimoriadne cenné body," citoval klubový web slová M. Škrtela, ktorý ďalej pokračoval: "V tomto ročníku som ich strelil sedem, ale mohlo ich byť aj viac. Nezáleží však na tom, kto dáva góly. Najdôležitejšie je naše víťazstvo. Atmosféra bola fantastická nielen v samotnom zápase, no i pred jeho začiatkom. Diváci skandovali, spievali už vtedy, keď sme prichádzali na štadión, bolo to niečo úžasné. Za ich podporu sme im veľmi vďační, potrebujeme ju. Vynasnažíme sa našich výborných fanúšikov nesklamať aj v ďalších zápasoch."

Na Anfielde zavládla víťazná radosť

Pred slovenským obrancom strelil úvodný gól domácich v 6. min Raheem Sterling. Po zmene strán však Španiel David Silva znížil, v 63. min si dal Liverpoolčan Glen Johnson "vlastenca" a začínalo sa odznova. V 78. min zabezpečil LFC víťazstvo nad Manchestrom City 21-ročný brazílsky stredopoliar Philippe Coutinho Correia a na štadióne Anfield zavládla radosť. "Viedli sme dvojgólovým rozdielom, vyzeralo to nádejne. Potom sme však za šesť minút dvakrát inkasovali a zrazu bolo 2:2. Nebolo pre nás jednoduché opäť sa dostať do zápasu, napokon sa nám podarilo zvíťaziť. Myslím si, že sme ukázali skvelého ducha, charakter a obrovskú túžbu uspieť," zhodnotil nedeľňajší šláger Martin Škrtel.

Tréner Manchestru City Manuel Pellegrini po stretnutí pre Sky Sports poznamenal: "Bol to veľmi pekný zápas, oba tímy sa snažili hrať ofenzívne. Z jednogólovej prehry sme nešťastní, určite sme si zaslúžili lepší rezultát. Po zmene strán sa prezentovalo na trávniku už iba jedno mužstvo - naše, nevyužili sme však viacero vyložených príležitostí. Domáci tím hral veľmi dobre najmä v prvej dvadsaťminútovke." Skúsený 60-ročný čilský lodivod upozornil aj na jeden moment, týkajúci sa Martina Škrtela. "V závere si zahral hádzanú, lopta jednoznačne trafila jeho ruku. Mali sme kopať jedenástku," zdôraznil M. Pellegrini, ale zároveň jedným dychom dodal: "Na druhej strane si však nemyslím, že konečný výsledok v náš neprospech zapríčinili rozhodcovia. Nechcem sa na nich vyhovárať. Arbitri odpískali dobrý zápas."

Hráčom FC Liverpool sa v ostatnom období mimoriadne darí, triumf nad úradujúcim vicemajstrom Manchestrom City bol desiatym víťazným ligovým duelom po sebe. Naposledy Škrtel a spol. nezabodovali naplno 2. februára, keď remizovali s mužstvom West Bromwich Albion na jeho trávniku 1:1. Zverenci trénera Brendana Rodgersa sa udržali na čele anglického ligového pelotónu a priblížili sa k vytúženému 19. ligovému primátu: dosiaľ posledný majstrovský titul získal LFC v sezóne 1989/1990, teda pred 24 rokmi. Štyri kolá pred koncom Premier League 2013/2014 má FC Liverpool dvojbodový náskok pred FC Chelsea. Tretí v poradí Manchester City má sedembodový odstup, ale odohral o dva zápasy menej.

Šláger s Chelsea o dva týždne

Najbližšie nastúpi FC Liverpool v najvyššej anglickej súťaži 20. apríla na ihrisku Norwichu City, potom privíta v šlágri FC Chelsea (27. 4.), nasledovať bude duel na pôde tímu Crystal Palace (5. 5.) a derniéru absolvuje 11. mája doma proti Newcastlu United. "Do konca ligy musíme pokračovať vo výkonoch z ostatného obdobia. Nezáleží, proti komu hráme, nič nesmieme meniť. Hráme bez strachu, či už je to proti Manchestru City alebo Norwichu, ktorý nás čaká koncom tohto týždňa," vyhlásil waleský kouč FC Liverpool Rodgers a dodal: "Zostávajú nám štyri duely, čiže v hre je ešte dosť bodov. Pred sezónou nám nedávali veľké šance na titul a vidíte... Máme desať víťazstiev po sebe a ideme ďalej."

Kouč Manchestru City sa napriek nedeľňajšej prehre nevzdáva. "Stále je o čo hrať, budeme bojovať," zdôraznil Manuel Pellegrini a doplnil: "Ešte nie je o ničom rozhodnuté. Odohrali sme o dva duely menej. V prípade, že ich zvládneme, priblížime sa Liverpoolu na dostrel. Navyše, náš nedeľňajší premožiteľ nastúpi ešte proti FC Chelsea, takže je to dosť zamotané. Bude to ešte dramatický záver sezóny."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články