Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Gyömbér venoval svoj prvý gól v Taliansku rodičom a priateľke
Zdielať na

Gyömbér venoval svoj prvý gól v Taliansku rodičom a priateľke

CATANIA / Slovenský futbalový reprezentant Norbert Gyömbér si otvoril strelecký účet v najvyššej talianskej súťaži.

Dvadsaťjedenročný defenzívny univerzál Catanie Calcio skóroval v stredajšom domácom zápase 30. kola Serie A proti SSC Neapol (2:4). Rodák z Revúcej už len zmiernil prehru Catanie hlavičkou v 75. min. Gyömbér absolvoval celé stretnutie proti favorizovaným "partenopei" na ľavej strane trojčlennej defenzívnej formácie. Svoj premiérový zásah na Apeninskom polostrove dosiahol v desiatom ligovom dueli.

"Na jednej strane mám radosť, že som sa dočkal aj gólu v Serie A. Na druhej ma mrzí, že sme opäť prehrali. Ten gól by som najradšej vymenil za víťazstvo," uviedol slovenský futbalista pre internetovú stránku svojej zastupiteľskej spoločnosti CSM-Agency a dodal: "Moju prvú 'trefu' venujem rodičom a priateľke."

V drese víťazného hosťujúceho mužstva hral do 66. min Gyömbérov krajan Marek Hamšík. Zaujímavé je, že v jesennom vzájomnom stretnutí týchto dvoch tímov skóroval pod Vezuvom Banskobystričan Hamšík. "Kým Marekov gól bol víťazný, môj nie. Po zápase som si s ním podebatoval, boli to príjemné chvíľky," uviedol bývalý hráč Banskej Bystrice, ktorý si s Hamšíkom vymenil dres už po jesennej konfrontácii. "Teraz ma poprosil spoluhráč, aby som si od 'Hamša' vypýtal dres a venoval mu ho."

Catania je na chvoste dlhodobej talianskej súťaže. Za sedemnástou pozíciou znamenajúcou záchranu v Serie A zaostáva osem kôl pred koncom súťaže o šesť bodov. "Verím, že začneme víťaziť a aj budúcu sezónu sa predstavíme v najvyššej súťaži," dodal Norbert Gyömbér.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články