Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Real Madrid opäť zaváhal, Barca aj Atlético víťazne
Zdielať na

Real Madrid opäť zaváhal, Barca aj Atlético víťazne

MADRID / Futbalisti Realu Madrid nezvládli ani druhú ligovú prekážku počas štyroch dní.

V rámci ostatných dvoch súbojov španielskej najvyššej súťaže proti FC Barcelona (3:4) a FC Sevilla (1:2) nezískali hráči "bieleho baletu" ani bod a prišli o líderskú pozíciu. Na čele tabuľkového poradia figuruje mestský rival Realu Atlético, ktoré v stredu uspelo v domácom stretnutí 1:0 nad Granadou gólom útočníka Diega Costu. Atlético získalo v doterajšom priebehu dlhodobej súťaže 73 bodov, pred FC Barcelona má jednobodový náskok. Real má trojbodové manko.

Tréner Realu Carlo Ancelotti označil stretnutie v Seville za "zápas sezóny". Napriek neúspechu proti Andalúzanom verí, že jeho zverenci môžu dokráčať k ligovému titulu. "Musíme sa sústrediť na naše zápasy. Je pravda, že sme prehrali dva duely po sebe a to nie je v tejto fáze sezóny dobré znamenie," vyhlásil 54-ročný Talian. "Zostáva nám veriť, že aj napriek tomu môžeme v lige triumfovať. Všetko je možné," dodal Ancelotii. Obranca madridského klubu Marcelo videl príčinu prehry v nepremieňaní príležitostí. "Vytvorili sme si šance, ale nezužitkovali sme ich. Taký je futbal. Ospravedlňujeme sa našim fanúšikom, musíme naďalej tvrdo pracovať," uviedol 25-ročný Brazílčan pre Canal Plus.

FC Barcelona stredajším víťazstvom 3:0 nad Celtou Vigo dosiahla tisíci domáci ligový triumf od začiatku Primera División v roku 1929. V súboji na Camp Nou získali Katalánci tri body, do konca sezóny však stratili brankársku jednotku Víctora Valdésa, ktorý s si roztrhol pravý kolenný väz. Katalánsky klub informoval, že Valdés bude musieť absolvovať chirurgický zákrok. Tridsaťdvaročný gólman zrejme odchytal za "Barcu" svoj posledný duel - viac ráz avizoval, že po sezóne odíde z barcelonského klubu. "Je to pre nás bolestivá správa a vysoká daň za získané tri body," vyhlásil športový riaditeľ "blaugranas" Andoni Zubizarreta.

Valdésa v 22. min nahradil José Manuel Pinto, ktorý by podľa slov trénera Barcelony Gerarda Martina mal byť do konca sezóny brankárskou jednotkou. "Nebudeme zháňať brankára. Ročník dokončíme s týmto kádrom," uviedol Martino a dodal: "Myslel som si, že všetku smolu sme si v tejto fáze sezóny už vyčerpali. Mýlil som sa. Je to pre nás veľká rana, no tento tím ju prekoná."

30. kolo španielskej futbalovej súťaže Primera División:

FC Barcelona - Celta Vigo 3:0 (2:0)
Góly: 6. a 67. Neymar, 30. Messi

Atlético Madrid - Granada 1:0 (0:0)
Gól: 63. Diego Costa

FC Sevilla - Real Madrid 2:1
(1:1)
Góly: 19. a 72. Bacca - 14. C. Ronaldo

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články