Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Messi chce ukončiť kariéru v Barcelone
Zdielať na

Messi chce ukončiť kariéru v Barcelone

BARCELONA / Lionel Messi zopakoval svoju túžbu zostať verný španielskemu futbalovému klubu FC Barcelona do konca aktívnej činnosti.

Dvadsaťšesťročný fenomenálny Argentínčan sa stal v nedeľu najlepším strelcom v histórii Kataláncov, keď ligovým hetrikom do siete Osasuny (7:0) prekonal 369 gólov legendárneho Paulina Alcantaru.

Štvornásobný najlepší futbalista planéty má na svojom konte momentálne 371 presných zásahov v drese "blaugranas" v súčte súťažných aj nesúťažných zápasov. "V Barcelone plánujem ukončiť kariéru. Zostanem tu tak dlho, ako si to budú želať fanúšikovia. Som tu šťastný. Keď ste blízko k dosiahnutiu takýchto počtov gólov, je logické, že sa chcete dostať na tú métu. Som veľmi hrdý, že môžem byť súčasťou histórie takého veľkého klubu. Stará sa o to celé mužstvo, táto skupina hráčov predvádza neuveriteľné veci, vyhráva všetko, čo sa dá a zaslúži si v tom pokračovať," citoval Sky Sports Messiho slová pre argentínsky denník Ole.

Rodák z Rosaria chce po návrate s vleklého zranenia pomôcť Barcelone k zisku treble. Katalánci v dlhodobej najvyššej súťaži figurujú po 28 kolách na treťom mieste, za vedúcim Realom Madrid zaostávajú o štyri body. V Lige majstrov postúpili do štvrťfinále, v piatok 21. marca spoznajú súpera. Barca môže triumfovať aj v národnom pohári Copa del Rey, 16. apríla na ňu vo finále čaká odveký rival "biely balet".

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Zlata lopta 2010

goal.com

Súvisiace články