Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
VIDEO. Huntelaarov exportný gól pri debakli Schalke od Realu
Zdielať na

VIDEO. Huntelaarov exportný gól pri debakli Schalke od Realu

GENSELKIRCHEN / Futbalisti Realu Madrid sa predstavia vo štvrťfinále Ligy majstrov s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou, zverenci trénera Carla Ancelottiho zvíťazili v stredajšom prvom dueli osemfinále na ihrisku nemeckého Schalke 04 Gelsenkirchen vysoko 6:1.

V drese "bieleho baletu" sa presadili traja strelci, Karim Benzema, Gareth Bale aj Cristiano Ronaldo, všetci dali po dva góly. Domácich fanúšikov potešil v závere Klaas-Jan Huntelaar, ktorý exportným volejom ašpirujúcim na zisk Ceny Ferenca Puskása FIFA znížil na konečných 1:6.

"Kľúčové bolo, že sme rýchlo dvakrát skórovali. Za stavu 1:0 pre nás Iker Casillas vytiahol neuveriteľný zákrok pri pokuse Juliana Draxlera. Krátko na to sme dali druhý gól. Aj keď sme mali len troch strelcov, nerobím žiadne rozdiely. Celý tím hral dobre. K odvetnému duelu pristúpime s plnou vážnosťou. Napriek dnešnému výsledku máme pred Schalke naďalej veľký rešpekt. Fanúšikovia doma v Madride platia vysoké vstupné, aby videli naše zápasy, takže to neberieme na ľahkú váhu," povedal Ancelotti na pozápasovej tlačovej konferencii.

Real Madrid stanovil vo Veltins Arene nový rekord LM, ešte nikdy predtým žiadne mužstvo nedalo viac ako päť gólov na pôde nemeckého súpera. Predchádzajúce maximum držali FC Porto (5:0 v sezóne 1993/1994 v Brémach) a Manchester United (5:0 v sezóne 2013/2014 v Leverkusene). "Myslím si, že sme odohrali dobrý zápas. Súper nemal svoj deň, ale to aj preto, že sme mu nič nedovolili. Dali sme šesť dôležitých gólov a sme jednou nohou v ďalšej fáze. Celkovo sme podali kvalitný výkon, od brankára Casillasa cez obrancov a stredopoliarov až po útočníkov," povedal pre realmadrid.com portugalsky reprezentant C. Ronaldo, ktorý sa dostal na čelo tabuľky strelcov LM o jeden gól pred Zlatana Ibrahimoviča.

Hráčom Schalke nebolo nič platné ani to, že nabehali podstatne viac ako ich rivali. Osemnásťročný stredopoliar Max Meyer mal na konte bez ôsmich metrov 13 kilometrov a za ním nasledovali ďalší štyri jeho spoluhráči. Až potom prišli na rad hráči Realu Madrid, najaktívnejším bol Luka Modrič s 11,18 km.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Huntelaar vs Real Madrid

sita - LM, Schalke 04-Real Madrid

Súvisiace články