Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Finalista mal namále, o postupe rozhodol až v závere
Zdielať na

Finalista mal namále, o postupe rozhodol až v závere

MARSEILLE / Finalista minulosezónnej futbalovej Ligy majstrov Borussia Dortmund mal nečakané problémy s postupom do osemfinále aktuálnej edície kontinentálneho pohára číslo jeden.

Zverenci Jürgena Kloppa zvíťazili v stredajšom zápase F-skupiny v rámci záverečného 6. kola hlavnej fázy súťaže na ihrisku Olympique Marseille 2:1, pričom víťazný gól dal až dve minúty pred koncom riadneho hracieho času Kevin Grosskreutz. Keby sa duel na Stade Vélodrome skončil remízou, z F-skupiny by postúpili do vyraďovacej fázy Arsenal Londýn a SSC Neapol. Prvýkrát v histórii sa teraz stalo, že na postup do jarnej vyraďovacej fázy nestačil niektorému tímu ani 12-bodový zisk. Z "efka" sa nekvalifikoval ďalej úradujúci taliansky vicemajster, ktorý sa predstaví "len" v šestnásťfinále EL 2013/2014.

Kevin Grosskreutz spasil Borussiu

"Sme skutočne hrdí sami na seba. Absolvovali sme vo Francúzsku skvelé stretnutie. Síce sa nám dlho nedarilo streliť postupový gól, hoci sme na to mali dostatok šancí, napokon sme skórovali. Vedeli sme, že Neapol vedie 1:0, preto sme robili maximum, aby sme dostali loptu za bránkovú čiaru," cituje oficiálna internetová stránka Európskej futbalovej únie (UEFA) slová arménsko špílmachra nemeckého i európskeho vicemajstra Henricha Mchitarjana.

Borussia Dortmund v minulej sezóne nestačila v londýnskom finále LM na Bayern Mníchov (1:2). Je isté, že v jarnom osemfinále sa nestretne s týmto svojím nemeckým konkurentom, pretože obe mužstvá skončili na prvých miestach v tabuľkách jednotlivých skupín a sú teda nasadení. Ale aj keby neboli, platí pravidlo, že v osemfinále sa nemôžu stretnúť kluby z rovnakej krajiny. "Mohli sme skončiť aj na treťom mieste, ale, našťastie, sme vyhrali skupinu. Bolo to pre nás dôležité, keďže Dortmund je úradujúci finalista a chceli sme potvrdiť pozíciu papierového favorita v skupine. Množstvo ľudí pochybovalo, či v tejto náročnej skupine zvládneme skončiť do druhej priečky. Dúfam, že sme ich presvedčili o našej kvalite," uzavrel Mchitarjan.

Žreb osemfinále Ligy šampiónov sa uskutoční v pondelok 16. decembra vo švajčiarskom sídle UEFA Nyone.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Marseille-Dortmund

Súvisiace články