Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
LM: Galatasaray do osemfinále, Juventus na jar iba v EL
Zdielať na

LM: Galatasaray do osemfinále, Juventus na jar iba v EL

ISTANBUL / Futbalisti Galatasaray Istanbul si v stredu popoludní vybojovali postup do jarného osemfinále futbalovej Ligy majstrov.

V rámci dohrávaného zápasu utorkového programu, ktorý prerušili v 32. min pre snehovú búrku, zvíťazili na domácej pôde nad talianskym Juventusom Turín 1:0. Jediný gól stretnutia strelil päť minút pred koncom riadneho hracieho času stredopoliar Wesley Sneijder. Presný zásah 29-ročného Holanďana rozhodol o tom, že z B-skupiny postúpil spolu s Realom Madrid do jarného osemfinále kontinentálneho pohára číslo jeden turecký zástupca. Turínčania nedokázali na trávniku Galatasaraya udržať nerozhodný výsledok, ktorý by ich posunul medzi 16 najlepších tímov Európy.

Sedem z ôsmich miesteniek v skupinách A - D poznalo svojich majiteľov po utorkových zápasoch záverečného 6. kola bojov v základných skupinách. V stredu je na programe záverečných osem duelov v E-, F-, G- a H-skupine.

B-skupina:

Galatasaray Istanbul (Tur.) - Juventus Turín (Tal.) 1:0 (0:0)
Gól: 85. Sneijder, rozhodoval: Proenca (Portug.)
Zápas dohrávali z utorka, keď ho prerušili v 32. min pre nevyhovujúci stav ihriska

Galatasaray: Muslera - Chedjou, Semih Kaya, Gökhan Zan - Eboué (81. Umut Bulut), Felipe Melo, Selcuk Inan, A. Riera - Sneijder (90.+ Ceyhun Gülselam) - Burak Yilmaz, D. Drogba
Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci (90.+ Giovinco), Chiellini - Lichtsteiner, Arturo Vidal, Pogba, Marchisio (87. Quagliarella), K. Asamoah - F. Llorente, C. Tévez



Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

sita

Súvisiace články