Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mníchovský Bayern našiel premožiteľa až po desiatich víťazstvách
Zdielať na

Mníchovský Bayern našiel premožiteľa až po desiatich víťazstvách

MNÍCHOV / Séria nemeckého futbalového klubu Bayernu Mníchov v počte víťazstiev v Lige majstrov sa zastavila na čísle desať.

"Bavori" prehrali v utorok doma s hráčmi Manchestru City 2:3, predtým boli naposledy neúspešní v kontinentálnom pohári číslo jeden ešte 13. marca v odvete osemfinále sezóny 2012/2013 doma s Arsenalom Londýn (0:2). Následne vyhrali oba štvrťfinálové duely s Juventusom Turín, naplno zvládli aj semifinálové merania síl s FC Barcelona a vo finále zvíťazili nad futbalistami Borussie Dortmund. V aktuálnom ročníku triumfovali v piatich predchádzajúcich stretnutiach. Maximum predtým patrilo FC Barcelona. "Blaugranas" dosiahli deväť víťazstiev v rade v sezóne 2002/2003.

Úradujúci nemecký i európsky šampión viedol v Allianz Arene nad "The Citizens" už po dvanástich minútach zásluhou presných zásahov Thomasa Müllera a Maria Götzeho už 2:0. Španielsky špílmacher anglického vicemajstra David Silva ešte pred polčasovou prestávkou znížil a v druhej časti Aleksandar Kolarov z pokutového kopu a James Milner umiestnenou strelou k žrdi zariadili trochu prekvapujúce víťazstvo hostí.

"Sami sme si to na začiatku skomplikovali, mali sme zlý vstup do zápasu. Inkasovali sme dva lacné góly a dostali sme súpera na koňa. Potom sme ukázali charakter. V súboji proti jednému z najlepších tímov na svete to však nebolo jednoduché. Tento pozitívny výsledok s veľmi silným Bayernom by nás mohol posunúť vpred a naštartovať k ďalším kladným rezultátom," povedal autor víťazného gólu, anglický reprezentačný stredopoliar Milner.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita - LM, Bayern Mníchov-Manchester City

Súvisiace články