Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Suverénny Bayern najväčším favoritom pred MS klubov
Zdielať na

Suverénny Bayern najväčším favoritom pred MS klubov

MARRÁKEŠ / Futbalové majstrovstvá sveta klubov 2013 v Maroku (11. - 21. decembra) sa začnú v stredu 11. decembra zápasom domáceho Raja Casablanca proti novozélandskému Auckland City.

Víťaz stredajšieho súboja o postup do štvrťfinále si v sobotu 14. decembra zmeria sily s mexickým FC Monterrey, v zostávajúcom štvrťfinále nastúpia proti sebe víťaz ázijskej Ligy majstrov Kuang-čou Evergrande a africký šampión - egyptský Al Ahly. Do semifinále sú priamo nasadení úradujúci víťaz európskej Ligy majstrov Bayern Mníchov a šampión Južnej Ameriky - brazílsky klub Atlético Mineiro.

Najväčšími favoritmi na celkový triumf na podujatí sú mníchovský Bavori. Bayern v sobotu zdemoloval v rámci najvyššej nemeckej súťaže Werder Brémy na jeho ihrisku 7:0. Úradujúci európsky i nemecký šampión vylepšil svoj rekord a v I. bundeslige neprehral už 40 duelov po sebe. Trénerovi Mníchovčanov Pepovi Guardiolovi bude chýbať holandský krídelník Arjen Robben, ktorý utrpel v stredajšom zápase osemfinále Nemeckého pohára v Augsburgu nepríjemné zranenie kolena a čaká ho približne šesťtýždňová absencia. "Majstrovstvá sveta klubov sú súťaž, kde si zmerajú sily najlepšie tímy zo všetkých kontinentov. Aj keď futbal v Európe je na trochu inej úrovni, je to skvelý turnaj a výborná reklama pre tento šport," citoval Robbenove slová portál fifa.com.

Kto vyzve hviezdny Bayern ?

Mníchovčanov vyzve v semifinále úspešnejší tím zo zápasu Kuang-čou Evergrande - Al Ahly. Africký zástupca však na možnosť prestížneho duelu s Bayernom pred turnajom nemyslí. "Nesúhlasím s tými, ktorí hovoria o stretnutí s Bayernom," vyhlásil tréner Al Ahly Mohamed Youssef. "Každý, kto rozumie futbalu, chápe, že najdôležitejší je náš úvodný zápas proti Kuang-čou. Evergrande je silný tím, majú v kádri troch excelentných legionárov - dvoch Brazílčanov a Argentínčana - a taktiež sedem čínskych reprezentantov," uviedol Youssef.

"Majstrovstvá sveta klubov budú pre nás náročnou previerkou," povedal argentínsky stredopoliar Kuang-čou Dario Conca. "Čaká nás Al Ahly a v prípade postupu tímy ako Bayern Mníchov a Atlético Mineiro. Nikto nemá rád, keď prehrá, ja tiež nie. Pozeráme sa na toto podujatie ako na možnosť stať sa svetovými šampiónmi. Dôležitý bude dobrý vstup do turnaja," uzavrel Conca.

Vlani zvíťazil brazílsky Corinthians

Ktorý vo finále zdolal anglický tím FC Chelsea 1:0. Ešte nikdy sa z celkového víťazstva na tomto turnaji netešil iný ako brazílsky či európsky klub. V tejto štatistike majú mierne navrch mužstvá zo "starého kontientu", ktoré vedú na primáty 5:4.

Program futbalových MS klubov FIFA 2013 (11. - 21. decembra v Maroku, časy sú SEČ):

1. kolo (o postup do štvrťfinále):
11. decembra (20.30 h, Agadir): Raja Casablanca (Mar.) - Auckland City (N. Zél.)
2. kolo (štvrťfinále):
14. decembra (17.00, Agadir): Kuang-čou Evergrande (Čína) - Al Ahly (Egypt)
14. decembra (20.30, Agadir): postupujúci z 1. kola - FC Monterrey (Mex.)
Semifinále:
17. decembra (20.30, Agadir): Kuang-čou Evergrande (Čína)/Al Ahly (Egypt) - Bayern Mníchov (Nem.)
18. decembra (20.30, Marrákeš): postupujúci z 1. kola/FC Monterrey (Mex.) - Atlético Mineiro (Braz.)
Zápas o 5. miesto:
18. decembra (17.30, Marrákeš)
Zápas o 3. miesto:
21. decembra (17.30, Marrákeš)
Finále:
21. decembra (20.30, Marrákeš)

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita, Bayern víťaz Superpohára

Súvisiace články