Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO. Známy brankár Šovkovskij (38). Na sklonku kariéry kiks ako bič!
Zdielať na

VIDEO. Známy brankár Šovkovskij (38). Na sklonku kariéry kiks ako bič!

LUGANSK / V priebehu osemnástich rokov odchytal za futbalovú reprezentáciu Ukrajiny 92 zápasov. S jej dresom sa rozlúčil vlani v septembri, no v tom klubovom ešte pokračuje. Reč je o gólmanovi Dynama Kyjev Olexandrovi Šovkovskom. 38-ročný veterán ale nebude na nedeľu 3. 11. 2013 spomínať v dobrom...

Jeho Dynamo sa v 15. kole ukrajinskej najvyššej súťaže predstavilo na pôde Zorye Lugansk a prekvapujúco tam prehralo 0:2. Do prestávky mal favorit jednogólové manko, a tak sa po nej pustil do súpera od podlahy.

Rokmi trénovaný odhad sklamal

V 65. minúte ale dostali domáci od skúseného brankára nečakaný darček. Šovkovskij sa vybral za hranicu pokutového územia, aby odvrátil pridlhý pas na útočníka Zorye Boliho. Gólmana, ktorý prišiel o účasť na EURO 2012 len kvôli zraneniu ramena, však absolútne sklamal rokmi trénovaný odhad a poriadne sa znemožnil.

Akurát mu "lízla" ofinku...

Rukami mimo šestnástky totiž už hrať nemohol a hoci povyskočil, hlavou loptu nezasiahol. Tá mu akurát tak "lízla" ofinu a šprintujúci útočník Boli už nemal žiadny problém dopraviť ju do opustenej brány. Rodák z Kyjeva, ktorý odchytal za Dynamo vyše 350 ligových duelov a získal s ním 12 majstrovských titulov, si tak na záver kariéry trošku pošramotil povesť. Kyjevčania navyše utrpeli štvrtú prehru v sezóne a na Metalist Charkov, ktorý má ešte zápas k dobru, strácajú sedem bodov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Brankár_Oleksandr_Šovkovskij

isifa.com

Súvisiace články