Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Slováci jednohlasne: Proti Uruguaju to bude iný zápas
Zdielať na

Slováci jednohlasne: Proti Uruguaju to bude iný zápas

Zdroj: fifa, Slovensko U-17 na MS

RAS AL / KHAIMAH - Futbalisti slovenskej reprezentácie do 17 rokov nastúpia v utorkovom osemfinále majstrovstiev sveta tejto vekovej kategórie v Spojených arabských emirátoch proti rovesníkom z Uruguaja. Duel sa uskutoční o 14.00 h SEČ v meste Ras al-Khaimah.

Zaujímavosťou je, že mladí Slováci zdolali Uruguajčanov krátko pred začiatkom svetového šampionátu. V medzištátnom prípravnom stretnutí 12. októbra zvíťazili 2:1.

"Bol to nepríjemný súper. Odohrali sme vtedy veľmi dobrý zápas. V utorok čakám oveľa náročnejší duel. Uruguajčania na turnaji potvrdili svoju kvalitu, skončili na prvom mieste skupiny," uviedol pre spravodajstvo Slovenského futbalového zväzu (SFZ) obranca Banskej Bystrice Šimon Kupec. "Bude to úplne iný zápas ako ten prípravný, s väčším nábojom. Myslím si, že ich porazíme," povedal stredopoliar Nikolas Špalek. "Budeme hrať to, čo sme predvádzali doteraz. Ich silnou stránkou je najmä útočná fáza, majú tam výrazné individuality. Obrannú fázu majú o čosi slabšiu. Verím, že dáme nejaké góly," dodal nitriansky záložník.

Grič s Haraslínom stoja pre trest

Pre disciplinárne tresty za karty budú v zostave SR "17" chýbať stredopoliar Michaloviec Jakub Grič a ofenzívny záložník talianskeho FC Parma Lukáš Haraslín. V základnej jedenástke trénera Ladislava Pecka sa očakáva účasť stopéra Juventusu Turín Attilu Vargu, ktorý si v záverečnom vystúpení v A-skupine proti domácej reprezentácii odpykal dištanc za dve žlté karty.

"Vieme, čo od nich čakať. Ide nám o štvrťfinále MS. Bude to veľmi výnimočný deň. Očakávam od Uruguajčanov dobrú hru. Dúfam, že vyhráme a postúpime ďalej," vyhlásil obranca Michal Vodecký, ktorý vyzdvihol kvality súpera a naznačil recept na úspešný výsledok: "Určitý rešpekt tam je, ale rozhodne sa nebojíme, ideme do zápasu s plným nasadením a s cieľom zvíťaziť. Súper má veľmi rýchlych útočníkov, kvalitný prechod do útoku, dobrý presing. Musíme sa vyvarovať lacných chýb. Ak budeme kompaktní v obrane, budeme hrať ako tím a využijeme nejaké príležitosti, verím, že to musíme zvládnuť a ísť ďalej."

Zverenci Ladislava Pecka obsadili v základnej A-skupine tretie miesto, keď postupne prehrali s Brazílčanmi (1:6), remizovali s Hondurasanmi (2:2) a zvíťazili nad hráčmi domáceho výberu (2:0), čo pre nich znamenalo tretiu pozíciu. Do vyraďovacej časti turnaja sa kvalifikovali ako jeden zo štyroch najlepších tímov na tretích miestach.

Víťaz stretnutia Uruguaj - Slovensko si v sobotu 2. novembra od 17.00 h SEČ v meste Sharjah zmeria sily vo štvrťfinálovom dueli s postupujúcim z utorkového zápasu Nigéria - Irán.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články