Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
MS17: Slováci proti SAE s poslednou šancou na postup
Zdielať na

MS17: Slováci proti SAE s poslednou šancou na postup

Zdroj: fifa, Slovensko U-17 na MS

ABÚ ZABÍ / Na slovenských futbalových reprezentantov do 17 rokov čaká v stredu na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie v Spojených arabských emirátoch zápas o všetko.

Zverenci trénera Ladislava Pecka nastúpia od 18.00 h SELČ v základnej A-skupine proti domácemu národnému tímu s imperatívom víťazstva. Navyše, osud nemajú vo vlastných rukách.

Postup z druhého miesta reálny?

Ak chcú mladí Slováci postúpiť priamo z druhého miesta, musia vyhrať nad hráčmi SAE a pri očakávanom víťazstve Brazílčanov nad Hondurasanmi mať lepšie skóre ako reprezentanti krajiny zo Strednej Ameriky. Práve proti nim malo Slovensko v nedeľu tri body na dosah, no napokon získalo iba jeden, pretože inkasovalo gól zo štandardnej situácie v závere duelu. "V zápase proti Hondurasu som bol spokojný s tým, čo sme predviedli na ihrisku. Po stretnutí s Brazíliou sa hráči dali dokopy, nezlomil ich ani prvý polčas s Hondurasom. Stretnutie sme v podstate kontrolovali až do nadstaveného času. Dostali sme gól zo štandardnej situácie, čo by sa nemalo stávať. Žiaľ, stalo sa. Na druhej strane máme bod a nádej na postup stále žije, takže musíme pracovať s touto myšlienkou," povedal v pondelok pre informačný servis SFZ Ladislav Pecko.

Slovensko si zmeralo sily so SAE už v auguste tohto roka - v priateľskom dueli v tureckom Istanbule zvíťazil hostiteľ svetového šampionátu 3:1. "Ich tím je rovnaký, s Brazíliou prehral rovnako ako my 1:6. Ukázalo sa, že Brazílčania sú niekde inde ako ostatné mužstvá. Aj v ďalšom zápase sa môže stať čokoľvek, takže musíme ísť pevne za víťazstvom a veriť, že postúpime zo skupiny so štyrmi bodmi. Vnímame skutočnosť, že potrebujeme tri body a možno je to aj lepšie, ako keby nám mala stačiť remíza. Takto budeme pracovať celých 90 minút a kráčať za víťazstvom," pokračoval 45-ročný kormidelník SR "17".

Svoj prvý duel hrala slovenská "sedemnástka" vo štvrtok

Druhý o tri dni neskôr v nedeľu, takže na regeneráciu nezostáva hráčom veľa času. "Chlapci si zaplávajú v mori, popoludní si dáme ľahký tréning, porozprávame sa o dueli s Hondurasom a už sa budeme pripravovať na SAE. Je to všetko veľmi rýchle, medzi zápasmi je len dvojdňové voľno, čas máme iba na načerpanie nových síl," uzavrel bývalý dlhoročný futbalista Slovana Bratislava Pecko.

V stredu bude v zostave SR pre trest za dve žlté karty chýbať obranca turínskeho Juventusu Atilla Varga. "Škoda, že nemôžem nastúpiť v ďalšom dueli, ale určite budem chlapcov povzbudzovať, aby sme postúpili. Dúfam, že si potom ešte zahrám," vyhlásil mladý stopér "starej dámy".

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články