Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
ROZHOVOR. Som z toho šokovaný, tvrdí tréner DAC
Zdielať na

ROZHOVOR. Som z toho šokovaný, tvrdí tréner DAC

DUNAJSKÁ STREDA / Futbalový škandál zrejme bude mať pokračovanie. Okrem toho, že vyrazili hráčov z Dunajskej Stredy, jeden sa dokonca priznal. Na rade je tiež disciplinárna komisia a polícia si zrejme posvieti na ďalšie kluby aj zápasy. Po výbuchu na štadióne, vypadnutí z hry o majstrovstvá sveta, tak dostal slovenský fanúšik ďalšiu podpásovku...

Štyroch hráčov vyrazili

Predstavte si moment, pri ktorom hráč nedá jedenástku. Tvári sa sklamane, no pritom sa v duchu možno teší. Zarobil tisíce eur. Fanúšikovia pritom vôbec netušia, že sú podvedení.

Dnes sa už otvorene hovorí o týchto natipovaných zápasoch. FK DAC 1904 Dunajská Streda v nich mala dostať 4 a viac gólov. Možno tak predpokladať, že aj gól proti Myjave pred zrakmi fanúšikov pustili. Alebo gól od Senice, či v Trenčíne, kde dostali 6:0.

Celé zápasy už dnes vyzerajú úplne inak, tvrdí naša športová redakcia. "Vystáva otázka, že keď hneď na začiatku súťaže boli niektoré zápasy zmanipulované, tak je otázne, či tá súťaž je regulérna," hovorí športový redaktor TV JOJ Branislav Tesák.

Štyroch hráčov vyrazili. Bývalý reprezentant Ivan Hodúr sa dokonca pod ťarchou dôkazov priznal. Spoluhráči už rozumejú niektorým nepochopiteľným chybám v zápasoch. "Ja som ho len stretol, keď odchádzal, mal slzy v očiach a povedal len čau," hovorí hráč DAC-u Michal Gašparík.

Neutrpel len divák, či mladé talenty, ktoré v nich mohli vidieť idoly. No podviedli aj svojich kamarátov zo šatne. "Urobili im podraz za chrbátom, s tým, že možno by dostali prémie, keby eventuálne v tom zápase bodovali," je presvedčený Braňo Tesák.

"Prišli sme všetci o prémie. Bola to hanba, pretože každý bol zodpovedný za ten výsledok...," dodáva Gašparík.

Tréner s hráčmi počítal. Podviedli aj jeho. Pre zlé výsledky skoro prišiel o miesto. "Som im veril a toto, čo urobili, je nehoráznosť. A ako som povedal, som z toho šokovaný," uviedol tréner FK DAC 1904 Dunajská Streda Mikuláš Radványi.

Ešte nie je koniec

Podľa informácií, ktoré pre televíziu JOJ potvrdil anonymný zdroj, ešte nie je koniec. Nasvedčovať by tomu mohol aj piatkový krok polície. "Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry spracoval podnet na väzobné stíhanie jednej osoby. Konkrétne ide o hlavného organizátora," uviedla policajná hovorkyňa Andrea Dobiášová.

Poctivá časť mužstva je v šoku z toho, čo sa stalo. Morálka mužstva je oslabená. Napriek tomu sadli do autobusu a s odhodlaním idú na svoj zápas do Košíc. "Dúfam, že ta kabína sa tak vyčistila, že to bude klapať lepšie," hovorí Gašparík.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

sita

Súvisiace články