Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovan chce byť obozretnejší a skvalitniť bezpečnosť
Zdielať na

Slovan chce byť obozretnejší a skvalitniť bezpečnosť

BRATISLAVA / Funkcionári futbalového Slovana Bratislava na utorňajšej tlačovej konferencii sľúbili, že v budúcnosti skvalitnia bezpečnosť na domácich zápasoch.

Mimoriadnu "tlačovku" zvolali zástupcovia "belasých" v dôsledku výbuchu delobuchu v závere nedeľňajšieho duelu 6. kola Corgoň ligy s MFK Ružomberok, ktorý zranil niekoľko fanúšikov hosťujúceho tímu. Medzi zranenými boli aj dve deti a ich matka.

Skvalitnenie bezpečnostnej služby

"V budúcnosti chceme skvalitniť našu bezpečnostnú službu a väčšiu bdelosť garantujeme aj v zápasoch, kde sa nečaká toľko divákov," vyhlásil na stretnutí s novinármi bezpečnostný manažér Slovana Zdeno Roman a pokračoval: "My sme sa zodpovedne pripravili na stretnutie s Ružomberkom a až do inkriminovaného momentu to bol bezproblémový duel. To, čo sa udialo v 81. min, prekvapilo nás, oba kluby i verejnosť. Mali sme tu oveľa náročnejšie zápasy, pokiaľ ide o bezpečnosť, a zvládli sme ich. Toto bola premyslená akcia. Hocikto mohol výbušninu doniesť už deň pred zápasom. Už teraz pracujeme na novom systéme bezpečnosti divákov."

Na základe incidentu z nedeľňajšieho merania síl nariadila disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu odohrať stredajší dohrávaný duel 2. kola Corgoň ligy 2013/2014 ŠK Slovan Bratislava - FK Senica bez divákov. "Nový model sme chceli vyskúšať už počas zápasu so Senicou. Od ďalšieho domáceho stretnutia s prítomnosťou divákov budeme dôsledne kontrolovať vstupenky, aby sa fanúšikovia nedostali do sektora, kde nemajú čo hľadať. Chystáme aj ďalšie reštrikčné opatrenia," doplnil Zdeno Roman.

Za zistenie páchateľov štedrá odmena

Funkcionárom sedemnásobného majstra SR záleží na tom, aby sa zistila totožnosť páchateľov incidentu, ktorý v zahraničí označili za teroristický útok. Vedenie Slovana spolupracuje s políciou, ktorej už poskytli zábery z bezpečnostného kamerového systému. "Polícia dostala od nás kompletný záznam, nedostali nič zostrihané a ďalej už s tým budú pracovať oni. Prihlásili sa nám ľudia, ktorí videli páchateľov, ale nevedia ich opísať. Tie osoby mali na tvárach šatky. Sme si takmer istí, že to bola premyslená akcia, pretože v čase incidentu zamestnali našich usporiadateľov na inej strane tribúny ďalší chuligáni a odpútali ich pozornosť od miesta výbuchu," uzavrel Roman.

Zástupcovia úradujúceho slovenského šampióna ľutujú, čo sa stalo v nedeľu večer na Pasienkoch. Za čin sa ospravedlnil majiteľ Slovana Ivan Kmotrík, hlavný tréner A-mužstva Jozef Valovič, kapitán tímu Igor Žofčák, člen predstavenstva Vojtech Miklós i koordinátor pre styk s fanúšikmi Stanislav Kramarič. "Hneď po zápase sme navštívili sektor hostí a snažili sme sa zistiť, čo presne sa stalo. Urobíme skutočne všetko, aby sme našli a potrestali vinníkov. Zranená pani Mäsiarová prijala naše pozvanie na ďalší duel Ružomberka na našej pôde. Osobne som ju dnes odprevadil z Bratislavy. Všetci zranení Ružomberčania prijali naše ospravedlnenie. Rozprával som sa aj s deťmi, ktoré síce prežili traumu, ale nezanevreli na futbal," vyhlásil Kramarič. "Som rád, že zranení sú v pohode, najmä tie deti. Futbal hráme nielen pre našich, ale pre všetkých fanúšikov. Dúfam, že takéto incidenty zmiznú zo štadiónov, nemá to tam čo hľadať," pridal sa Žofčák. "Je to obrovská rana pre náš klub. Všetkých nás to veľmi mrzí. Pred zápasom s Ružomberkom celá kabína žila tým, že chce podať dobrý výkon a baviť ľudí futbalom. Chceme sa všetkým z Ružomberka ospravedlniť za to, čo sa stalo. Na Senici mohlo byť 6-tisíc divákov, teraz budú prázdne tribúny," vyjadril sa Valovič.

Exkluzívna výpoveď majiteľa športového klubu Slovan Ivana Kmotríka vo videu:

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

SITA

Súvisiace články