Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Incident počas futbalu na Pasienkoch: Deti (9, 13) sú v nemocnici!
Zdielať na

Incident počas futbalu na Pasienkoch: Deti (9, 13) sú v nemocnici!

Zdroj: tasr

BRATISLAVA / Futbalovými Pasienkami otriasol zhruba desať minút pred koncom nedeľňajšieho stretnutia 6. kola Corgoň ligy ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok (3:2) silný výbuch z delobuchu v sektore hostí.

Už nikdy viac, odkazuje šéf futbalu

Podľa doteraz vykonaných úkonov a získaných informácií má výbuch na svedomí s najväčšou pravdepodobnosťou skupina približne 20 fanúšikov Slovana. Oblečení boli v čiernych tričkách s bielym nápisom na hrudi "PSYCHO BOYS" a na chrbte s nápisom "Trnávka".

K situácii sa vyjadril aj prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik: "Som šokovaný z toho, že niektorí ľudia, ktorí sa tvária ako futbaloví fanúšikovia, sú schopní vedome a premyslene ohrozovať zdravie svojich spoluobčanov. To, čo sa stalo na zápase Slovan - Ružomberok, sa už nikdy nesmie zopakovať. Budem trvať na čo najpodrobnejšom vyšetrení celej udalosti a taktiež aj na čo najprísnejšom potrestaní vinníkov. Budem žiadať Asociáciu fanúšikov Slovenska, všetky kluby a futbalovú verejnosť aby dali jasne a jednoznačne najavo, že tu nejde o fanúšikov, ale ľudí, ktorých je nutné z futbalových štadiónov nekompromisne všetkými prostriedkami eliminovať," uviedlo konto SFZ na Facebooku vyjadrenie prezidenta Kováčika.

Delobuch? Asi niečo nebezpečnejšie

Policajti intenzívne pátrajú po páchateľoch, ktorí hodili medzi divákov neznámy predmet, pričom ten ublížil dvom maloletým deťom a dvom dospelým osobám. "Podľa doterajších zistení dosiaľ neznámy predmet úplne poškodil a rozmetal po okolí dve plastové sedadlá. Následkom explózie diváci utrpeli zranenia," povedala hovorkyňa polície v Bratislave Tatiana Kurucová.

Do nemocnice na bratislavské Kramáre boli prevezené dve deti. A to 9-ročné dievčatko spolu so svojim 13-ročným bratom, obe z Ružomberka. "Úraz hlavy, pomliaždenie ľavej časti hrudníka a ľavej časti brušnej steny s predpokladanou dobou liečenia sedem dní utrpel 22-ročný muž z Ružomberka," informovala Kurucová.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články