Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Highlighty: Košice ukradli bod Trnave, Z.Moravce zvíťazili v D.Strede
Zdielať na

Highlighty: Košice ukradli bod Trnave, Z.Moravce zvíťazili v D.Strede

Zdroj: tasr

D.STREDA / V 4.kole futbalovej CL zvíťazili Zlaté Moravce v Dunajskej Strede 1:0. Košice si po bezgólovej remíze vezú bod z Trnavy.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 4. kolo:

FK DAC 1904 Dunajská Streda - FC ViOn Zlaté Moravce 0:1 (0:0)

Gól: 90.+ Pribula, ŽK: 27. Velický, 63. M. Sedlák, 90.+ Peter Majerník - 18. Mazan, 53. Orávik, 70. Obročník, rozhodovali: P. Hrčka - Súkeníková, Mókoš, 1577 divákov

Dunajská Streda: Belic - Beňo, Peter Majerník, Huber, M. Sedlák (79. Adiaba) - Velický - Obžera (63. E. Ujlaky), I. Hodúr (70. M. Dian), Antunovič, Michal Gašparík - Fodrek
Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Pavol Majerník, Pintér, A. Candrák - Obročník, Babic, Orávik (78. Pribula), Mazan - Bolinha (39. L. Kováč), Nurkovič (90.+ Chrappan)

V domácom mužstve nastúpil navrátilec Michal Gašparík a v bránke nová akvizícia Tomáš Belic, ktorý naposledy chytal v Dukle Banská Bystrica. Zápas bol špecifický pre bratov Majerníkovcov, ktorí nastúpili proti sebe. V 4. min ohrozil bránku hostí Gašparík, ktorý vystrelil z ľavej strany šestnástky, ale jeho pokus brankár hostí Kuciak chytil. V 7. min po centri Pavlendu hlavičkoval hosťujúci Mazan vedľa. Domáci viedli nebezpečné útoky hlavne po krídlach, kde využívali rýchlosť Obžeru a Gašparíka. V 30. min ohrozil bránku Zlatých Moraviec opäť Gašparík, jeho priamy kop skončil tesne nad svätyňou hostí. Veľkú šancu mal v 36. min hosťujúci Obročník, prenikol medzi dunajskostredskými obrancami, jeho strelu však brankár Belic chytil. Ďalšiu tutovku spálil domáci Peter Majerník v 41. min, keď po centri Obžeru nikým neatakovaný hlavičkoval vedľa.

V druhom polčase sa hralo najmä medzi šestnástkami a s viacerými chybami na oboch stranách. Tempo hry upadlo najmä pre horúce počasie. V 50. min prenikol domáci Obžera do šestnástky hostí, jeho strelu zblokoval Pavol Majerník. V drese FC ViOn to skúšali Orávik a Obročník. V 74. min po centri Beňa usmernil Gašparíkov nevydarený volej Fodrek iba do rúk brankára Kuciaka. V nadstavenom čase po nedorozumení v domácej obrane unikol Pribula a prekonal gólmana Belica.

Mikuláš Radványi (tréner Dunajskej Stredy): "Mňa sa hodností zápas ťažšie. Vypracovali sme si dosť čistých šancí, ktoré sme zahodili. Keď mužstvo nedá gól, nemôže vyhrať. Bohužiaľ, trpíme na to, že naši útočníci sú zranení. Nechcem kritizovať kvôli gólu rozhodcu. Prehrali sme, lebo sme nedali góly."
Branislav Mráz (tréner Zlatých Moraviec): "Vyhrali sme náročný zápas v ťažkých podmienkach. Hráči si zaslúžili víťazstvo, tvrdo cez týždeň pracovali a preniesli to aj do stretnutia. Súper hrozil predovšetkým zo štandardných situácií. Dobré príležitosti sme nepremenili, ale prišla rozhodujúca šanca v závere, ktorú sme zúročili. Dúfam, že prídu aj ďalšie víťazstvá."

FC Spartak Trnava - MFK Košice 0:0

ŽK: 46. E. Sabo (Trnava), rozhodovali: Vnuk - R. Sluk, D. Hrčka, 3027 divákov

Trnava: Filipko - E. Sabo, Martin Tóth, Janečka, J. Chovanec - Grabež - Štepanovský, R. Procházka, Augustini (66. Vyskočil), Mikovič (57. Schranz) - Hodek (80. Maruško)
Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, P. Kavka, Bašista, Sekulič - Šinglár (59. Korijkov), Hovančík - Viazanko, O. Duda, Bukata (59. Pavúk) - Haskič (79. Pačinda)

Domáci začali ofenzívne a košická obrana sa musela často obracať. Dvakrát pohrozil Hodek, v prvom prípade jeho krížna prihrávka nenašla adresáta a o chvíľu si s jeho hlavičkou poradil brankár Tofiloski. Podobne bez problémov kryl košický gólman v 22. min strelu Mikoviča. Košičania sa snažili držať loptu čo najďalej od svojej bránky, k ohrozeniu Filipka sa však nedostávali. V 30. min vyrazil Tofiloski strelu Mikoviča z uhla na roh. Trnavčania mali najväčšiu príležitosť v 39. min, keď vznikol závar v šestnástke hostí, ale najskôr Mikovič a následne ani Hodek nedostali loptu do košickej siete.

V druhom polčase sa domáci snažili o strelenie gólu, ale množstvo nepresných prihrávok im bránilo dostať sa do zakončenia. Strelecké pokusy z diaľky boli nepresné, a tak Tofiloski zasahoval po hodine hry len pri strele Saba, ktorú vyboxoval na roh. V poslednej desaťminútovke mali dve dobré šance hostia. Najskôr v 83. min ušiel Martinovi Tóthovi Duda, ale jeho strela letela tesne vedľa ľavej žrde Filipkovej bránky. O dve minúty neskôr po centri Šinglára hlavičkoval vedľa stopér Kavka. V závere sa hráčom Spartaka už nepodarilo strhnúť víťazstvo na svoju stranu.

Juraj Jarábek (tréner Trnavy): "Prehodnotili sme si nejaké veci po vysokej prehre v Myjave a chlapci dnes chceli vyhrať. Vedeli sme, že hostia budú hrať na brejky. V prvom polčase sme nevyužlii zopár šancí, keď bol súper zatiahnutý vo vlastnej šestnástke. V 38 stupňovom teple vydali moji hráči zo seba všetko, nemám im čo vyčítať. Vzhľadom na priebeh hry musíme byť spokojní aj s bodom. Vieme, kde nás ´tlačí topánka´ a musíme ďalej trpezlivo budovať mužstvo."
Jaroslav Galko (tréner Košíc): "Diváci videli dobrý zápas, aj keď tlak domácich nebol taký, na aký sme zvyknutí. My sme prišli hrať na protiútoky. Góly sme nedali ani my a ani domáci, a preto skončil zápas bezgólovou remízou. Hráčom v druhom polčase ubúdali sily, napriek tomu sme v závere mohli dať dva góly. So ziskom bodu sme však spokojní."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články