Jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Galis (63) sa vrátil do Slovana Bratislava
Zdielať na

Galis (63) sa vrátil do Slovana Bratislava

Zdroj: sita, Dušan Galis

BRATISLAVA / Dušan Galis sa vracia do realizačného tímu futbalového Slovana Bratislava, nechýbal už na piatkovom tréningu klubu.

Bude pôsobiť ako poradca realizačného tímu s rozšírenými kompetenciami. V pozícii dočasného hlavného trénera zostáva naďalej Jozef Valovič, ktorého asistentom je Jozef Kontír.

"Dušana Galisa sme uviedli do realizačného tímu ako poradcu. Nie je priamo trénerom, ale zástupcom klubu s určitými kompetenciami. Bude zodpovedať za výsledky a tréningový proces mužstva. Hlavným trénerom je stále Jozef Valovič, Dušan Galis je jeho poradca. Je to dočasný stav, kým Slovan vyrieši otázku hlavného trénera," povedal generálny riaditeľ Slovana Petr Kašpar.

V súčasnosti poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Dušan Galis priviedol "belasých" koncom minulého storočia k štyrom ligovým primátom. Navyše, Galisovým asistentom bol počas jeho pôsobenia v Slovane Jozef Valovič. Vedenie úradujúceho šampióna SR pristúpilo k dočasnému zloženiu realizačného tímu po odvolaní Samuela Slováka po minulotýždňovom zápase 3. kola Corgoň ligy v Trenčíne.

"Oslovilo ma vedenie Slovana s ponukou na pozíciu poradcu s určitými kompetenciami. Nemohol som povedať nie, pretože Slovan pre mňa znamená veľa," uviedol po piatkovom prvom tréningu na Pasienkoch 63-ročný Dušan Galis.

Samuel Slovák doplatil na nepresvedčivý vstup do sezóny. Slovan pod jeho vedením nestačil v 2. predkole Ligy majstrov na bulharský Ludogorec Razgrad a v dvoch ligových dueloch získal len jediný bod za domácu remízu s Dunajskou Stredou. V súvislosti s jeho nástupcom sa v médiách skloňovali rôzne mená, hovorilo sa aj o Michalovi Hippovi, Jozefovi Chovancovi, Petrovi Radovi či Vítězslavovi Lavičkovi.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články