Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Highlighty: Myjava zničila Trnavu, Ružomberok vedie ligu
Zdielať na

Highlighty: Myjava zničila Trnavu, Ružomberok vedie ligu

Zdroj: sita, FC Košice-Nitra

KOŠICE / Tretie kolo futbalovej CL odštartovalo víťazstvom Košíc nad prepadajúcou sa Nitrou 4:2. Ružomberok sa po víťazstve nad B.Bystricou prehrýzol do čela extraligového pelotónu.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 3. kolo:

MFK Košice - FC Nitra 4:2 (1:1)

Góly: 29. Sekulič, 51. Pačinda, 56. Viazanko, 73. O. Duda - 40. a 90. H. Benčík, ŽK: 52. Pačinda, 80. O Duda - 16. M. Kolmokov, 16. Kaspřák, 27. V. Gajdoš, 54. Hála, 57. Šmehyl, rozhodovali: Trutz - T. Somoláni, Kubačka, 1895 divákov

Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth, Kavka, Bašista, Sekulič - Bukata (58. Skvašík), Šinglár (77. Korijkov) - Viazanko, O. Duda, Pačinda (70. Trebuňák) - Haskič
Nitra: M. Chudý - Hála, Kaspřák, M. Kolmokov, Mičic - Šimončič - Ivančík (65. E. Le Giang), Šmehyl (57. Turčák), V. Gajdoš, Cléber - H. Benčík

Po pomalšom rozbehu oboch tímov sa do tempa skôr dostali domáci, ale vyvstala z toho len nepresná hlavička Bukatu, ktorá tesne minula konštrukciu súperovej bránky. Brankár Nitry Chudý neinkasoval ani po Dudovom odvážnom prieniku v 22. min. V 29. min gólman hostí nezasiahol pri centri Dudu a Sekulič otvoril skóre - 1:0 pre Košičanov. Nitrania sa následne usilovali vyrovnať, svoje úsilie korunovali v 40. min gólovou hlavičkou Benčíka po rohu Clébera - 1:1. Pred odchodom do šatní sa ocitol za chrbtom nitrianskej obrany Viazanko, ale sám pred Chudým trafil len bočnú sieť.

Po návrate zo šatní východniari začali aktívnejšie. Často sa dostávali na dostrel a už v 51. min po nádhernej spolupráci Šinglára, Viazanka a Pačindu posledný menovaný hlavou trafil a posunul domácich znovu do vedenia - 2:1. Navyše, po piatich minútach práve Pačinda prevzal loptu na polovici ihriska, prenikol po strane až k bránkovej čiare, našiel odtiaľ Viazanka a ten zvýšil na 3:1. V 73. min pridal štvrtý gól Duda po peknom sóle. V závere najprv hosťujúci Turčák trafil brvno, potom ho napodobnil domáci Skvašík a záverečné slovo mal Benčík, ktorý aspoň kozmeticky prikrášlil výsledok z pohľadu Nitry.

Jaroslav Galko (tréner Košíc): "Šesť gólov v ligovom stretnutí je síce pekná vizitka, ale bol to iba priemerný výkon z oboch strán. Niekoľko zbytočných chyb po našom úvodnom góle zapríčinilo, že sme do šatní išli za nerozhodného stavu. Našťastie sme po prestávke využili hrúbky nitrianskej defenzívy."
Ladislav Šimčo (tréner Nitry): "Bolo to priemerné stretnutie. Dovedna šesť gólov je síce pozitívum, ale štyri z nich do našej siete ma sklamali. Inkasovali sme po chybách, dostali sme sa do herného kŕča. Musíme postupovať krok po kroku. Tým prvým malým krôčikom je fakt, že sme konečne skórovali. Čaká nás veľa prace v defenzíve."

MFK Ružomberok - FK Dukla Banská Bystrica 2:1 (1:0)

Góly: 41. Lačný, 75. Almaský - 84. Pavol Jurčo, ŽK: 56. G. Adamovič, 79. M. Janec - 53. Nosko, 89. Podstavek, rozhodovali: Jaška - Brendza, Žákech, 2621 divákov

Ružomberok: M. Nikolič - P. Maslo, Greššák, G. Adamovič, M. Janec - Zreľák, Zošák, Martin Nagy (89. L. Lupták) - Ďubek (90.+ Serečin) - Tawamba - Lačný (61. Almaský)
Banská Bystrica: Rodinger - Podstavek, Nosko, Dionatan Teixeira - Faško - M. Turňa, Brašeň, Považanec (77. Chrien), B. Ľupták (85. S. Savič) - Pavol Jurčo, Peňaška (80. Šovčík)

Od začiatku sa hralo obojstranne s veľkým nasadením. Mužstvá kládli dôraz najmä na ofenzívu, ale pozorné obrany dokázali eliminovať každý náznak vážnejšej šance. Po 20 minútach mal dovtedy najväčšiu príležitosť Ružomberka staronový domáci hráč Lačný, jeho pokus zblízka však stihol zblokovať jeden zo zadákov Banskej Bystrice. V 32. min zasvietila iskrička nádeje na strane hostí, hlavička Ľuptáka z hranice malého vápna však skončila len na bočnej sieti. Zakrátko podnikol kolmý výpad Jurčo, gólman MFK Nikolič však vytiahol reflexívny zákrok. V 41. min sa diváci dočkali pravého futbalového korenia: Zreľák v behu našiel centrom Lačného, ktorý umiestnenou strelou otvoril skóre - 1:0.

Druhé dejstvo sa začalo v réžii Banskobystričanov, ich dve možnosti v tesnom slede boli viac než sľubné. Vzápätí na druhej strane pálil z diaľky Ďubek, ale trafil len do náručia brankára Rodingera. V ďalších fázach to bol zväčša iba medzišestnástkový futbal. Viac času bola lopta na kopačkách "vojakov". V 75. min prišli chvíle Liptákov. Ďubekovu delovku z 20 m Rodinger vyrazil pred číhajúceho striedajúceho Almaského, ktorý pohodlne zvýšil na 2:0. Šesť minút pred naplnením riadneho hracieho času udrel blesk z jasnej oblohy: odrazená lopta sa dostala pred Pavla Jurča a jeho umiestnená strela znamenala kontaktný gól hostí. Záverečná snaha Dukly o vyrovnanie však už nepriniesla efekt.

Jozef Vukušič (tréner Ružomberka): "Derby prinieslo výborný futbal. Väčšinu času sme mali prevahu. Keď sme viedli 2:0, už sme mali zápas dohrať v pohode. To, že sa tak nestalo, je vlastne jediné negatívum na našom výkone. Získali sme tri body a to je najpodstatnejšie."
Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "Bol to absolútne vyrovnaný zápas. O výsledku rozhodol väčší dôraz a odvaha v šestnástke na strane súpera. Mali sme dosť šancí aspoň na remízu. Vážim si, že chlapci to ani za nepriaznivého stavu nevzdali a bojovali až do konca."

Spartak Myjava - FC Spartak Trnava 6:2 (4:2)

Góly: 25. a 60. Šulek, 13. Černáček, 19. Š. Pekár, 42. Sládek, 90.+ Daniel - 9. Hodek, 26. Štepanovský, ŽK: 54. Častulín, 75. Lukšík - 29. Martin Tóth, 59. Štepanovský, 89. Janečka, rozhodovali: Vlk - Slyško, Mikulaj, 2700 divákov

Myjava: Solnička - Lukšík, Černáček, Častulín, Siva - T. Marček, T. Bruško (83. Neoveský), Šulek, Sládek (79. L. Pelegríni) - Kosík (74. Daniel), Š. Pekár
Trnava: Rusov (46. Filipko) - E. Sabo, Martin Tóth, Janečka, Grabež - Karhan - Štepanovský (64. Schranz), R. Procházka, Ján Chovanec (73. M. Vyskočil) - Hodek, Mikovič

Pred vypredaným hľadiskom sa v strhujúcej atmosfére od úvodu odohrávalo pekné futbalové divadlo. Už vo 4. min zaujala akcia hostí: Hodekovu strelu Solnička vyrazil a dobiehajúci Štepanovský trafil nad. V 9. min už Hodek otvoril skóre v prospech Trnavy. "Zasekol si" dvojicu obrancov a rozvlnil sieť - 0:1. Kopaničiari odpovedali už o štyri minúty, keď sa po Bruškovom priamom kope ocitol Kosík v súboji s brankárom Rusovom a odrazenú loptu poslal Černáček do siete - 1:1.

V 19. min trielil dopredu Pekár a z 18 metrov umiestnil loptu k žrdi - 2:1. V 25. min už bol rozdiel dvojgólový: Sládek poslal kolmo vpred Šuleka, ten sa v situácií dvoch proti dvom rozhodol sám zakončiť a aj dal na 3:1. Už o minútu sa stav opäť zmenil: hosťujúcemu Hodekovi lopta nesadla, dostala sa však k Štepanovskému, ktorý obišiel Solničku a skorigoval na 2:3 z pohľadu Trnavy. V 31. min Marček vyslal ďalekonosný projektil na Rusova, ktorý vyrazil loptu do brvna a Sládekova efektívna strela už bola z ofsajdovej pozície - gól neplatil. Tribúny sa dočkali ešte jedného gólu už v úvodnom polčase. V 42. min sa v rozhodenej obrane ocitol Sládek, obišiel Rusova a upravil na 4:2.

V úvode druhého dejstva pohrozili najskôr Trnavčania, konkrétne Karhanom a hlavičkou Janečku. Po hodine hry predviedol dirigentské majstrovstvo Bruško, načasoval prihrávku na Šuleka a ten únik premenil - 5:2. V nasledujúcich minútach sa Myjavčania viac zamerali na bránenie, hráči trnavského Spartaka sa nevedeli dostať do šancí. V 89. min ešte mohol znížiť Mikovič, ale Solnička výborne zasiahol. Stále to však nebolo všetko: v nadstavenom čase Pekár vyzval Daniela, ktorý uzavrel na 6:2.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články