Polojasno
20°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Highlight: Senica nezvládla odvetu, postup Žiliny i Trenčina
Zdielať na

Highlight: Senica nezvládla odvetu, postup Žiliny i Trenčina

DUBNICA NAD VÁHOM / Futbalisti AS Trenčín zvíťazili 2:1 vo štvrtkovom odvetnom stretnutí 2. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 na štadióne v Dubnici nad Váhom nad švédskym tímom IFK Göteborg.

Hráči corgoňligistu remizovali v minulotýždňovom prvom meraní síl v Helsingborgu 0:0 a zabezpečili si postup do ďalšej fázy kontinentálneho pohára číslo dva. Skóre odvetného zápasu otvoril v 15. min nigérijský legionár v drese AS Fanendo Adi. Ten istý hráč dvadsať minút pred koncom stretnutia poslal Trenčín svojím druhým presným zásahom do dvojgólového vedenia, podobu výsledku spečatil v 82. min hosťujúci Haglund.

Zverenci trénera Ľuboša Nosického si v 3. predkole zmerajú sily s postupujúcim zo štvrtkového večerného zápasu Omonia Nikózia (Cyp.) - Astra Giurgiu (Rum.). Výkop duelu je naplánovaný na 19.00 h SELČ. V prvom stretnutí v Rumunsku sa zrodil nerozhodný výsledok 1:1.

Výsledok odvetného zápasu 2. predkola Európskej ligy UEFA vo futbale:

AS Trenčín (SR) - IFK Göteborg (Švéd.) 2:1 (1:0) - prvý zápas 0:0, do 3. predkola postúpil AS Trenčín
Góly: 15. a 71. Fanendo Adi - 82. Haglund, ŽK: 28. Fanendo Adi, 32. Rodríguez da Silva - 53. Jónsson, 70. Söder, rozhodoval: Soares (Portug.), 4150 divákov

Trenčín: Volešák - Čögley, Rodríguez da Silva, Kleščík, Holúbek - Štefánik, Baéz (83. Bednárik), William (89. Bariš) - Mondek, P. Mazan (66. Frimmel) - Fanendo Adi
Göteborg: Alvbage - Salomonsson, Dyrestam, Jónsson, A. Johansson (84. Engvall) - Vibe, Haglund, J. Johansson, Sam Larsson (46. Farnerud) - Söder, Hysén

V úvode stretnutia pohrozil po centri Štefánika hrotový útočník Trenčína Fanendo Adi, nedokázal však zasunúť loptu medzi tri žrde. Domáci boli aktívnejší a utvárali si príležitosti na zakončenie najmä úspešnými prienikmi krídelnými priestormi. Prvého gólu v rámci celého dvojzápasu sa diváci dočkali v 15. min, keď Adi využil zaváhanie brankára IFK a najlepšie sa zorientoval pred bránkou hostí - 1:0. Ten istý hráč dostal loptu do siete aj v 28. min, rozhodca však neuznal presný zásah pre údajnú hru rukou a Nigérijčanove protesty "ocenil" žltou kartou. Najväčšiu šancu Göteborgu nevyužil v 32. min Hysén, ktorý nedokázal hlavičkou prekonať gólmana Volešáka.

V 54. min dostali Trenčania možnosť odskočiť súperovi na rozdiel dvoch gólov, Mazan však nevyužil pokutový kop. Pokoj na kopačky domácich priniesol Adiho druhý gól, ktorý sa presadil v 71. min po zaváhaní obrany IFK. Iskierku nádeje pre hostí vykresal v 82. min presným zakončením Haglund, vyrovnávajúci gól však už Švédi nepridali.

MŠK Žilina (SR) - Olimpija Ľubľana (Slovin.) 2:0 (1:0) - prvý zápas 1:3, do 3. predkola postúpila Žilina
Góly: 38. a 58. Paur, ŽK: 29. T. Majtán, 74. Paur, 90.+ Guba - 75. Mitrovič, rozhodovali: Kehlet - Hummelgaard, Bille (všetci Dán.), 4 137 divákov

Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Akakpo, T. Hučko - Pečovský - Mihalík (73. Guba), Paur (78. Žilák), Škvarka, Pich - T. Majtán (90.+ Mravec)
Ľubľana: Džafič - Jovič, Zarifovič, Mitrovič, Bagarič - Etémé Mbatama (11. Trifkovič), Ivelja - Omladič, Zeba (67. Zorc), Djurkovič (74. Valenčič) - Šporar

Žilinčania, ktorých prišiel z tribúny podporiť aj cyklista Peter Sagan, začali veľmi aktívne. Súpera napádali hneď po strate lopty a snažili sa čo najskôr utvárať si šance pred brankárom Džafičom. V 5. min poslal prvú strelu na bránku hostí z hranice šestnástky Škvarka. Hostia pohrozili v 13. min, po Omladičovej prihrávke pálil vysoko nad Šporar. V 19. min poslal Škvarka do brejku Majtána, ale slovinský brankár bol pri prihrávanej lopte skôr a podarilo sa mu ju odkopnúť. Hostia prežili úvodný tlak bez inkasovaného gólu, sústredili sa na pozornú obranu v bloku na svojej polovici. Žilinčania si museli dávať pozor najmä na dvojicu technických hráčov Omladiča a Šporara, ktorí sa pokúšali o brejky a prečíslenie po odkopnutí lopty. Domáci bojovali ďalej, nepoľavili v nasadenom tempe, čo im prinieslo ovocie v podobe gólu v 38. min - po Pichovom centri zľava presne trafil hlavou Paur. Dve minúty pred prestávkou Žilinčania zatlačili Slovincov pred ich bránkou, hostia boli pod obrovským tlakom, ich obrancovia museli vykopnúť Hučkovu hlavičku z bránkovej čiary.

"Žlto-zelení" pokračovali v nasadenom tempe aj po zmene strán. V 56. min zvýšili svoje vedenie na rozdiel dvoch gólov - zľava centroval Pečovský a opäť nádherne trafil hlavou Paur - 2:0. Po tomto góle začali hrať ofenzívnejšie aj hostia, ale nedarilo sa im v zakončení. Ich strelecké pokusy boli veľmi nepresné. V 80. min predviedli peknú kombináciu Žilák s Majtánom, žilinský útočník však v zakončení tesne minul. Hneď na to na opačnej strane vystrelil striedajúci Valenčič, ale aj jeho strela letela vedľa. Dve minúty pred koncom po faule na Zarifoviča kopali hostia priamy kop z pravej strany, Dúbravka však chytil Omladičovu strelu. V nadstavenom čase ešte Guba vysunul do brejku Škvarku, ten však svoju šancu sám proti brankárovi Džafičovi nepremenil.

Futbalisti FK Senica prehrali 0:1 (0:1) vo štvrtkovom odvetnom stretnutí 2. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 na domácej pôde s hráčmi FK Mladost Podgorica. Minulotýždňový prvý zápas na Balkáne sa skončil remízou 2:2, čo v kombinácii s výsledkom odvety posunulo do 3. predkola kontinentálneho pohára číslo dva čiernohorský tím. O jediný gól duelu na Záhorí sa postaral v 38. min Bojan Kaljevič.

FK Mladost Podgorica sa stretne v 3. predkole kontinentálneho pohára číslo dva so španielskym FC Sevilla.

FK Senica (SR) - FK Mladost Podgorica (Č. Hora) 0:1 (0:1) - prvý zápas 2:2, do 3. predkola postúpil FK Mladost Podgorica

Gól: 38. Kaljevič, ŽK: 54. Piroska, 61. Čermák, 22. Križko - 14. Kaljevič, 21. Sankovič, 84. Šofranac, 86. Seratlič, rozhodovali: Salmanov - Abbasov, Husejnov (všetci Azer.), 3908 divákov

Senica: Šulla - Cristovam (57. Čermák), Križko, Brabec, Kalabiška - T. Kóňa, L. Opiela (79. Jakubov) - Hiago (46. Jaroslav Diviš), Piroska, Martin Zeman - Diarrassouba
Podgorica: Vujadinovič - Tomič, Šofranac, Mitrovič, Živkovič - Sankovič, Išihara - V. Savičevič (68. Pavičevič), Kaljevič (78. Novovič), Seratlič - Markovič (90.+ Kneževič)

Prví pohrozili domáci, strela Diarrassoubu zvnútra pokutového územia však minula cieľ. Aj ďalšie dve šance mali Seničania - Opielova hlavička smerovala len tesne vedľa, tak isto ako strela aktívneho Diarrassoubu spoza šestnástky. Africký legionár do tretice nevyužil možnosť otvoriť skóre v 19. min, keď po šikovnej uličke Pirosku trafil len do brvna. "Záhoráci" nepúšťali súpera pred svoju bránku a mali územný tlak. V 35. min to technicky skúsil Piroska, hosťujúci gólman vytlačil jeho strelu na rohový kop. Ako blesk z jasného neba prišla prvá gólová situácia zápasu v 38. min. Po rohovom kope sa v skrumáži najlepšej zorientoval Kaljevič a poslal hostí do vedenia - 0:1.

Slovenský zástupca začal druhý polčas náporom, výsledkom čoho boli tri rohové kopy, nepresná strela Diarrassoubu i nebezpečná hlavička striedajúceho Diviša. Na druhej strane spálil tutovku v 63. min Seratlič - osamotený na malom vápne poslal loptu volejom do nebies. Piroskovi chýbali v 65. min len centimetre k vyrovnaniu. O minútu neskôr hasil pred Kalabiškom hosťujúci brankár včasným vybehnutím. V 74. min iba o decimetre minul cieľ projektil z ľavačky Kóňu. Pokus Jakubova z 82. min nohou vyrazil Vujadinovič. Vyrovnať mohol ešte aj Diarrassouba minútu pred koncom riadneho hracieho času, jeho hlavička však smerovala tesne vedľa. Hostia ubránili tesný náskok a postúpili do ďalšej fázy EL UEFA.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články