Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Highlighty: Oslabená Myjava vyhrala v Nitre, Bystrica zdolala Košice
Zdielať na

Highlighty: Oslabená Myjava vyhrala v Nitre, Bystrica zdolala Košice

NITRA / Futbalová Corgoň liga pokračovala dvomi zápasmi 2.kola. Myjava v desiatich zvíťazila pod Zoborom, rozbehnutá B.Bystrica zdolala Košice najtesnejším rozdielom.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 2. kolo:

FK Dukla Banská Bystrica - MFK Košice 1:0 (1:0)

Gól: 36. Pavol Jurčo, ŽK: 45.+ Savič, 58. Pavol Jurčo - 64. Šinglár, 71. Viazanko, rozhodovali: Šuniar - Slyško, Petríček, 2640 divákov

Banská Bystrica: Rodinger - M. Turňa, Podstavek, Nosko, Dionatan Teixeira - Brašeň (87. Chrien), Faško, Považanec (59. Slančík), Savič (72. B. Ľupták) - Peňaška, Pavol Jurčo
Košice: Tofiloski - Mikuláš Tóth (69. O. Diaby), Kavka, Bašista, Sekulič - Šinglár (84. Skvašík) - Viazanko, O. Duda, Bukata, Pačinda (81. K. Diaby) - Haskič

Dukla začala aktívne. Do prvej šance sa dostali domáci futbalisti už v 5. min, keď po šikovnej narážačke strieľal z rohu šestnástky Peňaška, no vysokú loptu gólman Tofiloski vyrazil do bezpečia. Hostia sa iba sporadicky dostávali pred bystrickú bránku a Rodingera výrazne neohrozili. Najväčšiu šancu mali hráči spod Urpína v 15. min. Z prvej poslal nový domáci kapitán Brašeň presnú prihrávku do pokutového územia Jurčovi, ktorý však mieril do žrde. Banskobystričania mali v prvom polčase prevahu, dobre kombinovali a napádali košické rozohrávky. V 30. min po Savičovej prihrávke z ľavej strany strieľal spoza veľkého vápna voľný Brašeň, ale lopta letela pár centimetrov nad brvnom. Domáci sa gólu dočkali v 36. min, z chyby hosťujúcej obrany ťažil Peňaška, keď sa dostal do úniku a hoci Tofiloského neprekonal, Jurčo vyrazenú loptu pohodlne upratal do poloprázdnej bránky. Do prestávky ešte zaujala šikovná pätička Peňašku, ale stav sa už nemenil.

Aj do druhého polčasu vstúpila aktívne Dukla, keď to hneď v úvode skúšal z vyše 25 metrov tvrdou strelou Považanec, no košický brankár bol na mieste. Prvá vážnejšia príležitosť sa hosťom naskytla v 50. min. Z priameho kopu z asi sedemnástich metrov pálil Pačinda do brvna. Košičanov tento moment povzbudil, prevzali taktovku hry a začali sa viac tlačiť dopredu, avšak vyloženú šancu si nevypracovali. S pribúdajúcimi minútami sa naskytli brejkové možnosti bystrickým futbalistom, no ani jedna nebola výraznou hrozbou pre Tofiloského. Dukla si napokon ustrážila jednogólový náskok, i keď v 85. min pohrozil dobrou strelou spoza pokutového územia Haskič, ale lopta išla vedľa žrde. V poslednej minúte mohol prikrášliť výsledok domáci strelec Jurčo, ale lopta si cestu medzi žrde nenašla.

FC Nitra - Spartak Myjava 0:1 (0:0)

Gól: 51. Šulek, ŽK: 25. Šimončič, 58. Hála, 60. M. Kolmokov, 75. Cléber - 4. Kukoľ, ČK: 23. Kukoľ (Myjava) po druhej ŽK, rozhodovali: Kráľovič - Vorel, Hancko, 1250 divákov

Nitra: M. Chudý - Hála, Kaspřák, M. Kolmokov, Mičic - Šimončič - Ivančík (67. Turčák), Šmehyl (55. Gajdoš), Cléber - Benčík, Ševčík (63. Paukner)
Myjava: Solnička - Siva, Černáček, Častulín, Lukšík - T. Marček - Kukoľ, T. Bruško (63. Kosík), Šulek - Š. Pekár (73. E. Daniel), Sládek (83. Pelegríni)

Lepší vstup do zápasu mohli mať hostia. V 6. min však proti Pekárovi zblízka dobre zasiahol brankár Chudý. Od 23. min hrala Nitra presilovku, Kukoľ stiahol Clébera a po druhej žltej karte uvidel červenú. V následnej akcii našiel Cléber hlavu Benčíka, no ten poslal loptu tesne nad. Nitra sa v početnej výhode nevedela presadiť. Naopak, domácim pohrozil dobrou strelou z priameho kopu Bruško, Chudý si poradil. Najväčšia šanca prvého dejstva prišla v 33. min - domáci Hála nacentroval do šestnástky a Ševčík hlavičkou poslal loptu do brvna Solničkovej bránky.

V 48. min šikovne potiahol loptu Kaspřák, tá sa po Cléberovej prihrávke dostala k Ševčíkovi, ktorý zblízka vyprášil Solničkove rukavice. Nedáš dostaneš sa potvrdilo už o minútu. Rohový kop zahral Bruško na nohu Šuleka, ktorý bez prípravy nezaváhal - 0:1. V 56. min strieľal Clebér z hranice šestnástky tesne vedľa bránky. Druhý gól obetavo hrajúcich hostí mohol pridať v 64. min Šulek, tvrdú strelu zblízka však namieril nad bránku. Hostia mali napriek oslabeniu viac z hry a v 70. min zakončil obliehanie nitrianskej bránky nepresnou strelou Siva. Zaváhanie brankára Chudého v 78. min nepotrestal striedajúci Daniel. Vyrovnanie nepriniesla ani akcia Pauknera, ktorý našiel pred bránkou Clébera, no ten zblízka nedal. Myjava tak udržala najtesnejšie vedenie a pod Zoborom zvíťazila 1:0. 

Ladislav Šimčo (tréner Nitry): "Zápas sme mali dobre rozohraný. Po vylúčení myjavského hráča sme držali loptu a vytvorili sme si veľkú šancu, ktorá sa skončila na brvne. Po inkasovanom góle sme hrali pod stresom. Toto mužstvo ešte nevie zvládať takéto ťažké zápasy."
Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Klobúk dolu pred našimi hráčmi. Po prehre 0:4 z minulého týždňa nebolo jednoduché dať mužstvo dokopy. Od streleného gólu sa prejavila vyššia taktická zrelosť a vyspelosť. To, čo sme minulý týždeň stratili, sme teraz získali späť. Ukázali sme srdce a lepší dojem."

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články