Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pohár konfederácií: Španielsko a Uruguaj do semifinále
Zdielať na

Pohár konfederácií: Španielsko a Uruguaj do semifinále

Zdroj: sita, Španielsko-Nigéria

FORTALEZA / RECIFE / Futbalové reprezentácie Španielska a Uruguaja skompletizovali kvarteto semifinalistov na Pohári konfederácií FIFA v Brazílii.

Rozhodli o tom nedeľňajšie súbežne hrané zápasy v B-skupine, v ktorých Španieli zvíťazili nad Nigérijčanmi pohodlne 3:0 a Uruguajčania si poradili s tahitským outsiderom turnaja jednoznačne 8:0. Úradujúci majstri sveta i Európy vyzvú vo štvrtok 27. júna vo Fortaleze vicemajstrov "starého kontinentu" Talianov a juhoamerický šampión si to o deň skôr v Belo Horizonte rozdá s výberom domácej Brazílie.

Alba otvoril africkú konzervu

Skóre duelu vo Fortaleze medzi "La Furia Roja" a africkým majstrom otvoril už v 3. min krajný obranca FC Barcelona Jordi Alba, ktorý sa krásne prekľučkoval pomedzi troch protihráčov a svoje sólo zakončil umnou strelou k žrdi. Pre rýchlonohého zadáka to bol tretí presný zásah v reprezentácii. Následne spálil dve obrovské šance v podobe sólových nájazdov na brankára kanonier Valencie R. Soldado. Nigérijčania však hrozili nebezpečnými protiútokmi. Päť minút pred koncom prvého polčasu ešte Fábregas trafil do žrde.

Druhý polčas otvorila tutovka Ideyeho. Po hodine hry sa dostal na ihrisko najlepší strelec podujatia Fernando Torres a necelé dve minúty mu stačili na dosiahnutie piateho gólu na turnaji. Kanonier londýnskej Chelsea skóroval "rybičkou". Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času uzavrel gólový účet stretnutia opäť Jordi Alba.

Uruguajský valec zmietol trpaslíka

Ani v Recife nečakali fanúšikovia príliš dlho na úvodný gól, strelil ho už v 2. min útočník talianskeho Palerma Abel Hernández, ktorý o 22 minút skóroval aj druhýkrát. Neubehla ani polhodina a Uruguajčania viedli 3:0, keď zvýšil Diego Pérez. V nadstavenom čase prvej štyridsaťpäťminútovky skompletizoval svoj hetrik A. Hernández (napokon dal 4 góly). Ostrovanom svitla nádej na začiatku druhého dejstva, keď po druhej žltej karte musel opustiť ihrisko obranca súpera Scotti, ktorý krátko predtým nepremenil pokutový kop. Počet hráčov na ihrisku sa vyrovnal v 59. min, keď dostal červenú kartu Ludivion. Uruguajčania pridali v druhom polčase ešte štyri góly a s prehľadom prevalcovali súpera 8:0.

Výsledky - B-skupina:

FORTALEZA
Nigéria - Španielsko 0:3
(0:1)
Góly: 3. a 88. Jordi Alba, 62. F. Torres, bez kariet, rozhodoval: J. Aguilar (Salv.)

Nigéria: Enyeama - Ambrose, Oboabona, Omeruo (11. Egwuekwe), Elderson Echiéjilé - Sunday Mba (63. Ogu), Obi Mikel, Ogude - Akpala (71. Gambo), Ideye, Musa
Španielsko: V. Valdés - Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba - Busquets - Pedro Rodríguez (75. D. Villa), Iniesta, Xavi Hernández, Fábregas (54. David Silva) - R. Soldado (60. F. Torres)

RECIFE
Uruguaj - Tahiti 8:0
(4:0)
Góly: 2., 24., 45.+ a 67. (štvrtý z pok. kopu) A. Hernández, 82. a 90. L. Suárez, 27. D. Pérez, 61. Lodeiro, ŽK: 42. Scotti, 84. Gargano - 5. Ludivion, 49. Vallar, 66. Čchong-Hue, ČK: 51. Scotti - 59. Ludivion, rozhodoval: Proenca (Portug.)

Uruguaj: M. Silva - Aguirregaray, Coates, Scotti - Gargano, D. Pérez - Eguren, Lodeiro, G. Ramírez (69. L. Suárez), Á. Pereira - A. Hernández
Tahiti: Meriel - V. Simon, J. Tehau, Vallar, Ludivion, Aitamai (53. Lemaire) - Caroine, Vahirua, Hnanyine (88. Tihoni), Čchong-Hue - L. Tehau (71. Atani)


Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články