Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Krásny gól od polovice v 5. lige. Neplatil, ale mal!
Zdielať na

Krásny gól od polovice v 5. lige. Neplatil, ale mal!

JACOVCE / Dedinský futbal na Slovensku ponúka neraz zaujímavejšie momenty, ako ten "reprezentačný", či ligový... Pekné, ale i sporné! Dôkazom toho je aj video, ktoré nám poslal divák z Jacoviec.

Ku kurióznej situácii došlo v nedeľňajšom  súboji tímov z piatej ligy, v ktorom Jacovce hostili Solčany. V 78. minúte sudca najskôr posúdil zákrok domáceho kapitána  Bajzíka ako faul, no potom - pod tlakom protestov fanúšikov - si zrejme priznal "údajnú" chybu a vzápätí urobil ešte väčšiu hrúbku. Neuznal totiž naozaj parádny gól Šeba, ktorý strelou od polovice ihriska prekonal brankára.

Pravidlá verzus duch fair-play...

"Podľa dikcie pravidiel futbalu bol tento gól dosiahnutý regulárnym spôsobom, to znamená, že mal byť správne uznaný," vysvetľuje manažér vzdelávania rozhodcov SFZ Vladimír Medveď.

Chybu rozhodcovi údajne hneď po zápase vyčítal aj delegát. Arbitrove tvrdenie, že gól neuznal preto, lebo nebol zachovaný duch fair-play je totiž neakceptovateľné. Vladimír Medveď: "Ak použil rozhodca na svoju obranu tento argument, nekonal správne. Ostatné necháme na divákov, aby posúdili, či hráč, ktorý sa takto správal, konal v duchu fair-play a či to bolo správne."

Hráči Solčian však nezúrili a žiadny oficiálny protest nepodali. Aj bez tohto parádneho gólu vyhrali v Jacovciach 4:2, a tak rozhodcovi jeho zaváhanie bez problémov odpustili.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Gól_6. liga_Jacovce

TV JOJ/youtube.com

Súvisiace články